Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ο ξυλογλύπτης Κώστας Βότσιος


Με ανανεωμένη την τεχνική του και με ασίγαστο το πάθος του για δημιουργία συναντήσαμε στην φάρμα του, τον ξυλογλύπτη Κώστα Βότσιο να σκαλίζει και να μεταμορφώνει άμορφους ξύλινους όγκους σε έργα τέχνης.
Ο ελεύθερος χρόνος του γεμίζει στο καταφύγιό του με ξύλινες δημιουργίες, μέσα σ΄ ένα περιβάλλον όπου η φύση κυριαρχεί εναρμονιζόμενη με το τοπίο και το φυσικό κάλλος.


Η συλλογή των έργων του είναι εμπλουτισμένη και επηρεασμένη από τη φύση της εργασίας του. Ως εκτροφέας ήμερων και άγριων ζώων, ο Κώστας Βότσιος, δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από την εργασία του, γι΄ αυτό άλλωστε τα περισσότερα θέματά του τα εμπνέεται και τα αντλεί από τα ίδια τα ζώα. Παρόλα αυτά όμως, επιχειρεί και φιλοτεχνεί ξυλόγλυπτες αγιογραφίες, προσωπογραφίες, μικροαντικείμενα, μικροέπιπλα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που το ίδιο το σχήμα του ξύλου είναι εκείνο που θα τον εμπνεύσει και θα τον οδηγήσει προς την τελική μορφή που θα πάρει το έργο.  


Οι σκέψεις και τα όνειρά του προσανατολίζονται στην δημιουργία ενός μουσείου μέσα στον χώρο της φάρμας, όπου οι επισκέπτες μαζί με τα άγρια ζώα θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν αλλά και να αγοράσουν τα ξυλόγλυπτα έργα του.
Σε μια εποχή που όλα φαίνονται δύσκολα ο ξυλογλύπτης Κώστας Βότσιος, με σύμμαχο το μεράκι του είμαστε σίγουροι, πως θα καταφέρει να εκπληρώσει τα όνειρά του…
Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικά από τα έργα του.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας