Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πήρε ο Μάρτης 12 και Απρίλης 15…



Με τρία δρώμενα της λαϊκής παράδοσης θα συμμετέχει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού στις εκδηλώσεις για την Άνοιξη και την παράδοση, με τίτλο «Πήρε ο Μάρτης 12 και Απρίλης 15…» που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων την Πέμπτη 9 Μαΐου στο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.
Οι εκδηλώσεις λαϊκού πολιτισμού θα περιλαμβάνουν διάφορα παραδοσιακά δρώμενα, εκθέσεις, χορούς και τραγούδια της Άνοιξης από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού θα συμμετέχει με έκθεση παλαιών φωτογραφιών του Βαλτινού, με αναπαράσταση του παραδοσιακού επαγγέλματος Γανωτής (Καλαϊτζής) και με αναπαράσταση κατασκευής πλιθιών.


Στην εκδήλωση, επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την Άνοιξη στα Τρίκαλα, μέσα από την παράδοση τα έθιμά της και τους ήχους της.
Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της λαογραφικής επίσης έκθεσης με τίτλο, «Ο πολιτισμός και η Ιστορία των Τρικάλων μέσα από τα αντικείμενα».


Η έκθεση θα διαρκέσει μία ολόκληρη εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 19 Μαΐου. Ήδη έχει συγκεντρωθεί σημαντικό υλικό από αντικείμενα που πριν πολλές δεκαετίες χρησιμοποιούταν από τους Τρικαλινούς στην καθημερινότητά τους.
Μάλιστα, την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα σχολεία της περιοχής αλλά και σύλλογοι έπειτα από συνεννόησή τους με την περιφερειακή Ενότητα ώστε και οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά αντικείμενα που σήμερα δεν γνωρίζουν καν, αλλά που ωστόσο κάποτε ήταν τα βασικά εργαλεία για την καθημερινή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας