Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αγροτικό Ιατρείο Βαλτινού



Το Αγροτικό Ιατρείο Βαλτινού στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Καλλιδένδρου. Διοικητικά, ανήκει, αλλά και αποτελεί την συνέχεια του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Ο σκοπός της λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου είναι η παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Απλές ιατρικές εξετάσεις, έλεγχος της πίεσης, συνταγογραφήσεις φαρμάκων και διάφορες ιατρικές συμβουλές και συστάσεις είναι οι κυριότερες παρεχόμενες υπηρεσίες.


Η παρουσία του ιατρείου σε ένα χωριό σαν το Βαλτινό δεν είναι μόνο για την εξυπηρέτηση των ιατροφαρμακευτικών αναγκών του πληθυσμού, αλλά και για την εν γένει ενημέρωση των κατοίκων για θέματα υγείας, τρόπους αντιμετώπισής τους και πρόληψής τους.


Βέβαια, η λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου είναι περιορισμένου χρόνου, αφού ο Αγροτικός Ιατρός το επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη στο προκαθορισμένο ωράριο 9.00 π.μ έως 1.00 μ.μ.



Το Αγροτικό Ιατρείο καταλαμβάνει χώρο, περίπου εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων (70m2 ) και αποτελείται από ένα χώρο υποδοχής, ένα χώρο για βραχεία παρακολούθηση ασθενών, το χώρο του καθαυτού ιατρείου και το μπάνιο.


Ο Ιατρικός Εξοπλισμός ικανοποιεί τις ανάγκες φροντίδας του πληθυσμού - πάντοτε βεβαίως μπορεί να γίνει καλύτερος - και περιλαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μηχανήματα που μπορούν να χρησιμεύσουν στην καθημερινή άσκηση του Ιατρικού λειτουργήματος.


Η γιατρός, κα. Αικατερίνη Καλαμποκίνη, κάνει το αγροτικό της αυτή την περίοδο στο αγροτικό ιατρείο Βαλτινού και γνωρίζει πολύ καλά, πως, το επάγγελμά της είναι εξ ορισμού ένα επάγγελμα, που αναπτύσσει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή. Είναι ο άνθρωπος που μοιράζεται το πρόβλημα, συμμερίζεται τον πόνο του ασθενή και βοηθάει με τις οδηγίες της στην ανακούφιση ή την θεραπεία των προβλημάτων υγείας.
Πρόσχαρη, εχέμυθη και αγαπητή σε όλους, εξυπηρετεί με τις γνώσεις της και την καλή της διάθεση όλο αυτό το διάστημα τους κατοίκους του χωριού.


Οι επιστημονικές της παρεμβάσεις και η σωστή πρωτοβάθμια καθοδήγηση των ασθενών γλιτώνει καθημερινά πολυάριθμες επισκέψεις και εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που και οι κάτοικοι του Βαλτινού την αντιμετωπίζουν όλοι με συμπάθεια και αγάπη, αναγνωρίζοντας την κοινωνική της συμβολή και προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας