Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Τα Μετέωρα …με μια άλλη ματιά…Οι εικόνες που παρουσιάζονται παρακάτω είναι ένα μέρος από το Συλλεκτικό Λεύκωμα, με τίτλο «Τα Μετέωρα… με μια άλλη ματιά…», του Δημήτρη Τσιγάρα και αποτελούν μια ξεχωριστή ενότητα για την γκρίζα αγριάδα των κατακόρυφων βράχων, την γαλήνια ατμόσφαιρα του μοναστηριακού χώρου και την ζωή των κατοίκων της γύρω περιοχής.


Είναι σχεδιασμένες με πενάκι και εντάσσονται στη θεματολογία των Μετεώρων, ενός τόπου παγκοσμίως γνωστό για το μοναδικό του τοπίο.
Μέσα από τις 15 εικόνες της Νο 1 Συλλογής, επιχειρείται η γνωριμία με την ιστορία των Ιερών μονών, την αρχιτεκτονική τους, ο τρόπος ζωής και γενικότερα οι φυσικές ομορφιές της περιοχής.


Είναι μια περιπλάνηση σε μέρη γαλήνια, σε πανέμορφες τοποθεσίες εκεί όπου παλαιότερα αλλά και σήμερα οι ασκητές αναζητούσαν και αναζητούν το «απόλυτο», αιωρούμενοι μεταξύ ουρανού και γης, απομονωμένοι από τον συμβατικό μας κόσμο.
Είναι ένα ταξίδι εκεί όπου η φύση, η πραγματικότητα και η τέχνη συνθέτουν ένα γαλήνιο σύνολο.
Είναι ένα αρμονικό δέσιμο σε ένα σύνολο της κατανυκτικής ατμόσφαιρας του τοπίου με μια άλλη ματιά. Με την τέχνη της σκιτσογραφίας.


Εκεί όπου συναντήθηκαν ανεπανάληπτα και αριστουργηματικά η Θεία δημιουργία με την ανθρώπινη παρέμβαση, ο πλούτος του τοπίου με το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής, η μοναχική έκφραση με την ιστορία και τον πολιτισμό.
Εκεί όπου το πνεύμα και η ύλη, το θείο και το ανθρώπινο, ο πόνος και η χαρά, συμπορεύτηκαν αρμονικά αιώνες τώρα.
Καλή περιδιάβαση…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας