Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οι Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στο Βαλτινό



 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού που έγιναν χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.


Το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, αλλά και να συμμετέχει στα πρωτομαγιάτικα δρώμενα του τόπου, τα οποία περιείχαν: παραδοσιακά τραγούδια από ηλικιωμένες γυναίκες, αναβίωση των εθίμων «κλήδονας» και «κάψιμο της καλύβας» δημοτικούς χορούς κ.α.


Από το Σύλλογο προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ξυνόγαλο και πίτες που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού καθώς και άλλα εδέσματα, προσφορές διαφόρων χορηγών της εκδήλωσης.


Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τρικκαίων κα. Βούλα Βότσιου και Κώστας Ψύχος, ο Τοπικός Πρόεδρος κ. Δημήτρης Σταμούλης, ο ιερέας, Πατήρ Κων/νος Ζαχαράκης και πλήθος κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παρουσία του τίμησε τις εκδηλώσεις και ο πρώτος πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου (από την ίδρυσή του) κ. Γεώργιος Χήρας.


Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.



























 

5 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 02, 2011

    Συγχαρητήρια στο νέο Δ.Σ. του συλλόγου για την όμορφη πρωτομαγιάτικη εκδήλωση που οργάνωσε!
    Χρόνια είχε να μαζευτεί τόσος κόσμος στην πλατεία του χωριού και να γιορτάσουν έτσι όλοι μαζί την πρωτομαγιά!
    Χάρηκα πραγματικά όταν είδα τόσο κόσμο, όταν είδα το τραπέζι των επισήμων να γεμίζει….μα περισσότερο χάρηκα όταν είδα τον πρώτο πρόεδρο που ίδρυσε τον εκπολιτιστικό σύλλογο Βαλτινού το 1965, τον κ. Χήρα, να τιμά με την παρουσία του την εκδήλωση!
    Είναι παράδειγμα ανθρώπου προς μίμηση, θαυμασμού και συγχαρητηρίων!

    Και πάλι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν ακούραστα αυτές τις μέρες!
    Εύχομαι και σε ανώτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΜαΐου 02, 2011

    Συγχαρητήρια! Μπράβο! Συμφωνώ και εγώ με τον προηγούμενο σχολιαστή ότι ήταν πραγματικά μια όμορφη και πετυχημένη από πλευράς οργάνωσης και συμμετοχής κόσμου εκδήλωση!
    Μια παρατήρηση όμως. Έλειπε το στοιχείο της πολιτιστικής πρότασης από τις εκδηλώσεις. Πέρα από την αναβίωση των παραδοσιακών Πρωτομαγιάτικων εθίμων και τους χορούς και τα τραγούδια, δεν υπήρξε κάτι ουσιαστικό, που να άγει τις ψυχές. Ας το λάβει υπόψη το Δ.Σ. του Συλλόγου για τις μελλοντικές διοργανώσεις και να φροντίζει να εντάσσει στα προγράμματά του και τέτοιες δράσεις, ώστε ο κόσμος εκτός από τη διασκέδαση να ψυχαγωγείται και λίγο.
    Συγχαρητήρια! και πάλι μπράβο στο Σύλλογο και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΜαΐου 02, 2011

    Το τρακτερακι του δήμου δεν είναι να κουρεύει το οικόπεδο του πρόεδρου αλλά της πλατείας του χωριού. Αυτό γίνεται τώρα στο Βαλτινο. Πρόεδρε κούρεψε τις παιδικές χαρές και το γήπεδο και μετά ίσως και το οικόπεδο σου. Το χωριό δεν είναι τσιφλίκι σου ούτε κι εσύ δερβέναγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΜαΐου 02, 2011

    Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο σχολιαστή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΜαΐου 03, 2011

    Καταρχήν συγχαρητηρια στο Συλλογο.Θελω να αναφερθώ στον σχολιαστη που εκανε τη παρατηρηση οσον αφορα τη ψυχαγωγια.Θεωρω οτι να μαζευτεις με τους συγχωριανους σου στη κεντρικη πλατεια να φατε ολοι μαζι κ να χορεψετε ειναι και ψυχαγωγια κ διασκεδαση μαζι.Περα απαυτο πιστευω οτι ο Συλλογος ειναι ανοιχτος σε ολες τις προτασεις γιαυτο ειναι πολυ καλητερο να προτεινεις κατι μια εκδηλωση ενδεχομενα η οτι αλλο πιστευεις εσυ οτι θα μπορουσε να ψυχαγωγησει το κοσμο περισσοτερο παρα να προσπαθεις εστω κ με αυτο το μικρο σχολιο να προκαλέσεις αρνητικες κριτικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

επικοινωνιστε μαζι μας