Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Παρουσιαση Πορτρετου: Φωτεινη Α. Παπακωστα

Φωτεινή Α. Παπακώστα



Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως το ποδόσφαιρο ήταν αντρικό άθλημα. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και το γυναικείο φύλο κατέκτησε και αυτό το δικό του χώρο στο άθλημα.




Στα Τρίκαλα εδώ και μερικά χρόνια κάνει την εμφάνισή της η γυναικεία ομάδα, με το όνομα «Αμαζόνες» των Μεγάλων Καλυβίων η οποία συμμετέχει στο γυναικείο πρωτάθλημα της κατηγορίας της. 




Η Φωτεινή Παπακώστα του Αντωνίου και της Αγαθής είναι μία από τις βασικές αθλήτριες της γυναικείας ομάδας, των Αμαζόνων, με αξιόλογες συμμετοχές στα παιχνίδια.




Γεννήθηκε στο Βαλτινό στις 22 – 6 – 1995. Μαθήτρια γυμνασίου σήμερα θεωρείται από τις πλέον βασικές παίχτριες της ομάδας.




Από μικρή, στο δημοτικό σχολείο έδειχνε το ενδιαφέρον της για το ποδόσφαιρο και οργάνωνε διάφορα παιχνίδια με τους συμμαθητές της.




Σιγά σιγά κατάφερε με τη δουλειά της μέσα στα γήπεδα, να αναδείξει το ταλέντο της και συνάμα να αναδείξει την δική της καινούρια δυναμική στο χώρο του Γυναικείου Αθλητισμού.




Έτσι από το 2007 μπαίνει στην δύναμη της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας των Μεγάλων Καλυβίων και ξεκινάει την αθλητική της καριέρα.




Η αγάπη της για το ποδόσφαιρο, τα φυσικά προσόντα της και η εξάσκηση στο άθλημα την καθιέρωσαν ως επιθετική παίχτρια με πολλά γκολ στο ενεργητικό της.




Συμμετείχε στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων - Κορασίδων για τους αγώνες του Κυπέλλου Ήθους «Μίμης Παπαϊωάννου» (5-9/4/2010, Βόλος) όπου στο πρώτο παιχνίδι πέτυχε το γκολ.




Φέτος οι Αμαζόνες Καλυβίων κατάφεραν να πετύχουν την επάνοδο της ομάδας τους στην Α΄ Εθνική κατηγορία του Γυναικείου Ποδοσφαίρου.




Στο τελευταίο ματς της χρονιάς κέρδισαν με 0-10 τον Πολυδάμαντα Φαρσάλων στην έδρα του. Η φωτεινή πέτυχε δύο γκολ και έτσι με την ομάδα της πανηγύρισαν την επιστροφή τους στην μεγάλη κατηγορία.




Η εφημερίδα μας εύχεται στη Φωτεινή μεγάλες επιτυχίες και να διαπρέψει στον αθλητικό χώρο που διάλεξε να ασχοληθεί.














1 σχόλιο:

επικοινωνιστε μαζι μας