Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Ο τρισδιάστατος κόσμος του Kurt WennerΟ Kurt Wenner, καλλιτέχνης από το Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, είναι διάσημος γιατί ήταν ο πρώτος δημιουργός ενός τρισδιάστατου έργου στον δρόμο, ή αν προτιμάτε ενός 3D Street Painting, 3D Pavement Art, 3D Chalk Art, 3D Sidewalk Art. Όποια ονομασία και αν πήρε στην συνέχεια αυτή η μορφή τέχνης, οφείλει την ύπαρξη της στον πρώην υπάλληλο της NASA.


Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο Wenner δέχτηκε πρόσκληση να δουλέψει για την NASA. Ο κρατικός αμερικάνικος οργανισμός που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, του ζήτησε να ζωγραφίσει τα διαστημικά σκάφη του μέλλοντος αλλά και άγνωστους ανεξερεύνητους πλανήτες.

Δυο χρόνια μετά παράτησε την ΝΑΣΑ και μετανάστευσε στην Ιταλία για να «σπουδάσει την τέχνη», όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος. Ο χρόνος που πέρασε στην Ιταλία τον βοήθησε να ξεχάσει τις τάσεις του 20ού αιώνα και να προσπαθήσει να ανακαλύψει τα ξεχασμένα στοιχεία του παρελθόντος και την εφαρμογή τους στη σύγχρονη εποχή. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η τρισδιάστατη τέχνη του δρόμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας