Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το «Βραβείο Φιλίας Τρικάλων» απονεμήθηκε στον Michel Sivignon



Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-5-2013, η εκδήλωση του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων, κατά την οποία απονεμήθηκε το «Βραβείο Φιλίας Τρικάλων» για το 2012 στον Γάλλο καθηγητή, φιλέλληνα ερευνητή της Θεσσαλίας και συγγραφέα Michel Sivignon.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά για την καθιέρωση του «Βραβείου Φιλίας Τρικάλων», από το μέλος του Δ.Σ του ΦΙΛΟΣ  κ. Κων/νου Ασπρούδη, ενώ  για το έργο του τιμώμενου σύντομη αναφορά έκανε ο καθηγητής  ανάλυσης τοπίου και περιφερειακής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Γούσιος.


Ακολούθησε, από τον Πρόεδρο του Φ.Ι.Λ.Ο.Σ. κ. Θεόδωρο Νημά η απόδοση του βραβείου στον Γάλο ελληνιστή και συγγραφέα  Michel Sivignon.
Στη συνέχεια ο Γάλλος ελληνιστής που ερεύνησε τον Θεσσαλικό χώρο για πολλές δεκαετίες, έκανε μια σύντομη αναφορά στην «παραδοσιακή» Θεσσαλία και μίλησε στα ελληνικά με θέμα «50 χρόνια ερευνών ανθρωπογεωγραφίας στη Θεσσαλία (1963-2013).


Ο Γάλλος ελληνιστής Michel Sivignon με τις πολυετείς συστηματικές έρευνές του και τα πολλά σχετικά δημοσιεύματά του, συνέβαλε σημαντικά στην ανθρωπογεωγραφική διερεύνηση και προβολή της Θεσσαλίας και του Ν. Τρικάλων ιδιαίτερα.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Sivignon διαμένει επί μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην Αργαλαστή του Πηλίου, ενώ συνεργάζεται και με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας