Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Θωμά Σιώμου


ΘΩΜΑΣ  ΣΙΩΜΟΣ 
ΤΗΣ  ΝΥΧΤΑΣ  ΟΙ  ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ

Η Culture music παρουσιάζει το cd  "Της  Νύχτας  οι  Καθρέφτες", το τρίτο μουσικό έργο του Θωμά Σιώμου.
Ο δρόμος κι η βροχή, οι σιωπές και τα κορμιά, οι μνήμες κι οι έρωτες, ο χρόνος κι οι σκιές, συναντιούνται με τους ήχους και καθρεφτίζουν τοπία μέσα στη νύχτα.
Η μουσική που γράφει ο συνθέτης, μπορεί για τους γνώστες του έργου του να είναι  διακριτή και αναγνωρίσιμη, αλλά το μουσικό του στίγμα δεν οριοθετείται. Εμπνέεται, αντλεί και διαχειρίζεται στοιχεία από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών τα οποία και αξιοποιεί με τρόπο που κάνει εμφανή την ανταποδοτική σχέση που υπάρχει μεταξύ τους. Στοιχεία έντεχνα, ηλεκτρονικοί ήχοι, αλλά και ιδιόμορφα progressive rock στοιχεία, φλερτάρουν με ethnic και λαϊκότροπα μουσικά ιδιώματα. Οι ερμηνείες του ακροβατούν ανάμεσα στη δραματικότητα, στο συναίσθημα, στην αποστασιοποίηση και στον λυρισμό.


Ο Θωμάς Σιώμος, όπως είναι εμφανές κι από τα προηγούμενα έργα του, είναι ένας συνθέτης ιδιαίτερα απαιτητικός ως προς τους στίχους που μελοποιεί. Στην τελευταία του δουλειά εμπιστεύεται τον κύριο όγκο τους, στον πρωτοεμφανιζόμενο στη δισκογραφία στιχουργό Γιάννη Κουτρούμπα  που υπογράφει τα λόγια στα τραγούδια Ξένος αν είμαι, Σε γκρίζα πόλη, Της λήθης ο λωτός, Σειρήνες και συνυπογράφει με το συνθέτη τους στίχους στο Tattoo. Τρεις σπουδαίοι στιχουργοί συμπληρώνουν τον καμβά. Ο Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος με τον Άνθρωπο Σκιά -το τραγούδι που ανοίγει την αυλαία-, o Μαρίνος Καρβελάς με τον Ακροβάτη του κι ο Ηρακλής Κριεζής με το Τράβα καρδιά μου, το τραγούδι - έκπληξη στο cd. Τον επίλογο γράφει το ορχηστρικό Ηλιαχτίδα, μια λυρική σύνθεση, στην οποία ο συνθέτης βάζει σε ρόλο πρωταγωνιστή ένα βιολοντσέλο να πει λόγια… να ζωγραφίσει εικόνες.


Απ’ την πρώτη κιόλας ακρόαση, είναι εμφανές πως είναι μια δουλειά αξιώσεων που απαίτησε έμπνευση, χρόνο, κόπο και προσήλωση. Ένα έργο που σε πείσμα των καιρών, δεν παραδόθηκε στις σειρήνες  της ευκολίας και του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού αλλά επένδυσε στο όραμα.
Καλό ταξίδι - καλή ακρόαση!

Της νύχτας οι καθρέφτες

1. Ο άνθρωπος σκιά
στίχοι: Χρήστος Γ. Παπαδόπουλος
2. Ξένος αν είμαι
στίχοι: Γιάννης Κουτρούμπας
3. Σαν ακροβάτης
στίχοι: Μαρίνος Καρβελάς
4. Σε γκρίζα πόλη
στίχοι: Γιάννης Κουτρούμπας
5. Της λήθης ο λωτός
στίχοι: Γιάννης Κουτρούμπας
6. Σειρήνες
στίχοι: Γιάννης Κουτρούμπας
7. Τράβα καρδιά μου
στίχοι: Ηρακλής Κριεζής
8. Tattoo
στίχοι: Θωμάς Σιώμος – Γιάννης Κουτρούμπας
9. Ηλιαχτίδα
Ορχηστρικό
Μουσική - ενορχήστρωση - ερμηνεία: Θωμάς Σιώμος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
          Ο Θωμάς Σιώμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές και παρακολούθησε μαθήματα μουσικής (κιθάρα, κλασικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά). Έγραψε μουσική για θέατρο και είναι καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
          Κυκλοφόρησε τρεις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές: «Καράβι αταξίδευτο» - Νοέμβρης 2007, «Σκουριά στου έρωτα τη βρύση» - Νοέμβρης 2010 και «Της νύχτας οι καθρέφτες» - Μάης 2013. Τον Απρίλη του 2012 τραγούδησε στα «Αρώματα των υακίνθων», cd σε μουσική του Δημήτρη Τσιγάρα και ποίηση της Πόπης Μπαλαμώτη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας