Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η εκδρομή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου.



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 η μονοήμερη εκδρομή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού.

Συγκεκριμένα οι εκδρομείς ξεκίνησαν στις 7.00 π.μ. από το Βαλτινό με προορισμό την Ιερά Μονή Σουρωτής, Θεσσαλονίκης. Εκεί οι εκδρομείς επισκέφθηκαν και προσκύνησαν τον τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Η επίσκεψη συνέπεσε με την εορτή των αγίων πάντων, όπου είχε σαν αποτέλεσμα την προσέλευση πληθώρα επισκεπτών και προσκυνητών.


Κατά την επιστροφή τους οι εκδρομείς έκαναν στάση στην παραλία της Κατερίνης για μπάνιο, βόλτα, ψώνια, φαγητό, και καφέ.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε μέσα σε ευχάριστο κλίμα με την επιστροφή στο Βαλτινό, το βράδυ.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδρομή.






















1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 20, 2011

    ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ

    ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥΓιορτάζουμε σήμερα 19 Ιουνίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Παϊσίου, του Μέγα και Θεοφόρου, ας πούμε λίγα λόγια:

    Ο Όσιος Παΐσιος καταγόταν από την Αίγυπτο και γεννήθηκε το 300 μ.Χ. από εύπορους και ευσεβείς γονείς. Ήταν επτά αδέλφια και ο μικρότερος ήταν ο Όσιος Παΐσιος. Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και η μητέρα του τον ανέθρεψε σύμφωνα με τα διδάγματα του Ευαγγελίου. Σε νεαρή ηλικία ο Όσιος, πήγε στην έρημο κοντά στον φημισμένο, για την αρετή του Αββά Παμβώ. Με οδηγό αυτόν τον έμπειρο πνευματικό πατέρα, ο Όσιος Παΐσιος απέκτησε πολλές Θείες αρετές. Όταν κοιμήθηκε ο Αββάς Παμβώ, ο Όσιος Παΐσιος αναχώρησε στο δυτικό μέρος της ερήμου και εκεί εγκαταστάθηκε, όπου πλήθος ανθρώπων πήγαιναν σε αυτόν, για να ζητήσουν το δρόμο της σωτηρίας και ν' ακούσουν από το στόμα του λόγια πνευματικά και ψυχωφελή. Όταν πέρασαν τα χρόνια και ο Όσιος έφτασε σε βαθιά γεράματα, τον παρεκάλεσαν πολλοί αδελφοί, ν' αφήσει την έρημο και να πάει στην κοντινότερη πόλη, για να μπορέσουν πολλοί άνθρωποι να ωφεληθούν από τους Άγιους λόγους του... Και έτσι έγινε! Δόθηκε σε πολλούς η ευκαιρία να γνωρίσουν τον δρόμο της σωτηρίας, από τα θεόπνευστα λόγια του Οσίου. Μαθητής του Οσίου, υπήρξε και ο Όσιος Παύλος. Ο Όσιος Παΐσιος παρέδωσε ειρηνικά την ψυχή του στον Κύριο σε προχωρημένη ηλικία.

    Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

    Απολυτίκιο:
    Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
    Ὁ ἔνσαρκος ἄγγελος, τῶν Μοναστῶν κορωνίς, ὁ ἄσαρκος ἄνθρωπος, τῶν οὐρανῶν οἰκιστής, ὁ θεῖος Παΐσιος, χαίρει τὴ αὐτοῦ μνήμη, σὺν ἠμὶν ἑορτάζων, νέμει τοὶς κοπιώσι, δι' αὐτὸν θεῖον χάριν διὸ ἐν προθυμίᾳ πολλὴ τοῦτον τιμήσωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

επικοινωνιστε μαζι μας