Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Διαμαρτυρία των κατοίκων Βαλτινού για τον πλειστηριασμό του Γαλατάδικου
Θύμα πέφτει και το γαλατάδικο του Βαλτινού, ενόψει των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, η οποία βρίσκεται στη δίνη οικονομικών χρεών.
Μέσα σε αυτό το τοπίο, με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού, σήμερα, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, οι κάτοικοι του Βαλτινού αντέδρασαν και εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους, για την απόφαση να τεθεί σε πλειστηριασμό το οικόπεδο και το κτίριο (πρώην γαλατάδικο) που βρίσκεται στο κέντρο του Βαλτινού.Το συγκεκριμένο ακίνητο έγινε σε οικόπεδο της κοινότητας με χρήματα των παραγωγών του χωριού, πριν μισό αιώνα, για τις ανάγκες του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού, και το οποίο είχε διατεθεί στην Ένωση για τη συλλογή της ημερήσιας παραγωγής του γάλακτος. Ενώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνταν από τον Δήμο και είχε παραχωρηθεί στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού, με επίσημο παραχωρητήριο για την στέγασή του μέχρι το 2017.
Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια σ' αυτή την ανάλγητη πρακτική της κατάσχεσης κοινωνικών περιουσιακών στοιχείων και επιδιώκουν την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
Στην διαμαρτυρία βρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν και στελέχη του «Φυσάει Κόντρα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαθανασίου.

Το βίντεο είναι από το trikalaola.grΤο βίντεο είναι από τοtrikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας