Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου, του Ηλία ΚεφάλαΣτο βιβλιοπωλείο «Κηρήθρες» έγινε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Κεφάλα με τίτλο «Τρίκαλα 1951-1969 / Η πόλη όπου γεννήθηκα» από τη σχετική σειρά «Η πόλη όπου γεννήθηκα» του εκδοτικού οίκου «Γαβριηλίδης», στην οποία σύγχρονοι συγγραφείς αυτοβιογραφούνται από τα παιδικά μέχρι τα εφηβικά τους χρόνια.
Το βιβλίο παρουσίασαν οι φιλόλογοι-ποιητές Αγαθοκλής Αζέλης και Αντώνης Κάλφας. Ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν, ο ίδιος ο συγγραφέας Ηλίας Κεφάλας και η φιλόλογος Γεωργία Κολοβελώνη.


"Έμπνευση είναι η στιγμή που αιωρείται πάνω στη λουλουδιασμένη κυδωνιά και ξαφνικά γίνεσαι πουλί, πετάς και προσγειώνεσαι πάνω στο λευκό χαρτί, όπου η γραφή σου δίνει τα επίγεια στηρίγματά σου.''  Επεσήμανε κατά την ανάγνωσή του, ο ποιητής θέλοντας να προσδιορίσει αυτή την ακαθόριστη μαγική στιγμή της διανοητικής ευφορίας, που είναι η αιτία για την σύλληψη μιας ιδέας και η παρόρμηση για την καλλιτεχνική και ποιητική δημιουργία. 
Ο ποιητής, πεζογράφος και δοκιμιογράφος Ηλίας Κεφάλας μας δίνει τώρα ένα μικρό μεγάλο βιβλίο για τη γεννέθλια πόλη. Ένα βιβλίο παρακαταθήκη για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία γενικότερα. Ποιος θα έγραφε για την άχνα του Θεσσαλικού κάμπου, για τις μοναχικές λεύκες και τις κλωστές της βουνοκορφής του Κόζιακα; 
Μόνο ένας ποιητής θα μπορούσε να γράψει ένα τέτοιο πεζό αριστούργημα, μια ιστορική φωτογραφική ματιά με την πένα της λογοτεχνίας. 
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας