Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η ώρα της ανατροπής







(Του Γεωργίου Παπασίμου, Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο,
Υποψηφίου με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο νομό Τρικάλων).
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη περίοδο της νεότερης ιστορίας της, μετά τη διακυβέρνησή της με αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. επί 38 συναπτά έτη. Εν μέσω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που ξεκίνησε από τις Η.Π.Α. το 2008, με αιχμή την απόλυτη ασυδοσία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, το ιδιόμορφο κλεπτοκρατικό σύστημα που γιγαντώθηκε κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, με εγκληματικές ευθύνες των κομμάτων του δικκοματισμού, έχει φτάσει στο τέλος του.
Ο «επιθανάτιος ρόγχος» του αφήνει βαρύ, μαύρο αποτύπωμα στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που οδηγήθηκε από μια περίοδο «ψευδοευημερίας» σε βαθειά φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Η δε χώρα μας μετατράπηκε σε «πειραματόζωο» και «υποτελές φέουδο» των σύγχρονων τοκογλύφων – φεουδαρχών που λυμαίνονται τον παγκόσμιο «εικονικό» πλούτο.
Η Ελλάδα, δυστυχώς, κατέχει την πρωτιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ως προς τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου από την παρασιτική και «μαυραγορίτικη» οικονομική ολιγαρχία, οργανικό τμήμα της οποίας είναι, πλέον, μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων του δικκοματισμού.

Το έγκυρο Γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσίευσε έκθεση, με την οποία προσδιορίζεται ότι οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 600 δις. Ευρώ, που υπερκαλύπτει το δημόσιο χρέος της χώρας και είναι πολλαπλάσιο των αντίστοιχων καταθέσεων στην Ελβετία του ισχυρού Γερμανικού κεφαλαίου, (250 δις. Ευρώ).
Πρόκειται, αλήθεια, για ένα εθνικό όνειδος!
Και δεν είναι μόνον αυτό που οργίζει, αλλά και το γεγονός ότι ενώ η οικονομία βουλιάζει και η κοινωνία γονατίζει, το δικκοματικό πολιτικό προσωπικό που υπέγραψε και εφάρμοσε τις αντιλαϊκές και αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές, δεν έπραξε καν αυτό που έκανε το Γερμανικό και Αγγλικό κράτος, να φορολογήσει τα εξαχθέντα κεφάλαια στην Ελβετία, με ποσοστό 20%. Αν αυτό έπραττε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2009, όπως τότε διεκήρυττε, θα εξασφάλιζε σχεδόν το σύνολο του δανείου που έλαβε με το πρώτο μνημόνιο, (120 δις. Ευρώ), αποφεύγοντας έτσι τις οδυνηρές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις για την Ελλάδα. Τελικά, αποδεικνύεται ότι «λεφτά υπάρχουν», μόνο που βρίσκονται στις Ελβετικές τράπεζες και στους πάσης φύσεως φορολογικούς παραδείσους.
Απέναντι στις εγκληματικές ευθύνες του δικκοματισμού που οδήγησαν την Ελλάδα στο «σπιράλ» του οικονομικού και κοινωνικού «θανάτου», ορθώνεται το ιστορικό καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη, που δεν ανήκει στο ιδιοτελές παρασιτικό τμήμα, να κόψει τον ομφάλιο λώρο της παρακμής, της πελατειακής λογικής, της διαφθοράς και της μετριοκρατίας, που το καθένα τροφοδοτεί τον κλεπτοκρατισμό.
Οι προσεχείς εκλογές της 6ης Μαΐου πρέπει να αποτελέσουν το νέο ορόσημο για την Ελλάδα με την ανατροπή του δικκοματισμού και το τέλος του κλεπτοκρατισμού.
Παράλληλα, η ισχυρή ενίσχυση των προοδευτικών – δημοκρατικών δυνάμεων και ιδιαίτερα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, (ΔΗΜ.ΑΡ.), θα αποτελέσει την εγγύηση, όχι μόνο για το τέλος της παρακμής, αλλά και τη δημιουργία της ελπίδας για την ανασυγκρότηση της χώρας και την προστασία των αδύναμων κοινωνικών τάξεων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, που ωθείται σε βίαιο εκπατρισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας