Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Έκλεισε για πάντα το ένα περίπτερο στο ΒαλτινόΣταμάτησε για πάντα τη λειτουργία του το περίπτερο που βρισκότανε στο χώρο του πεζοδρομίου έξω από το δημοτικό σχολείο Βαλτινού.


Οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ανάγκασαν τους τελευταίους περιπτεράδες, που εκμεταλλεύονταν το περίπτερο, να το κλείσουν πριν από μερικούς μήνες.


Έτσι προχθές συνεργεία του δήμου ξήλωσαν το περίπτερο και τον παρακείμενο πλάτανο και πλέον αυτό το κομμάτι της ιστορίας του χωριού αποτελεί παρελθόν, γιατί, μαζί με το περίπτερο, έκλεισε και μια 33 χρονη ιστορική πορεία εξυπηρέτησης, αλλά ταυτόχρονα χάθηκε και ένας τόπος κοινωνικής συνάθροισης (στέκι) των κατοίκων.

Το περίπτερο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1978 με άδεια λειτουργίας στη δικαιούχο Ελένη Γάκη.Την εκμετάλλευση εκτός από τον γιο της Αλέκο, κατά καιρούς είχαν οι εξής:
Ο Δημήτριος Κολοβελώνης, ο Κωνσταντίνος Βότσιος, ο Δημήτριος Γάκης, και ο Βασίλειος Βότσιος.


Τα περίπτερα αποτελούσαν και αποτελούν, ακόμη και σήμερα, μια χαρακτηριστική ελληνική εικόνα στις πλατείες και στους δρόμους των ελληνικών πόλεων και χωριών, που χρόνο με το χρόνο τείνει προς εξαφάνιση.


Τη θέση τους θα αντικαταστήσουν σιγά, σιγά τα καταστήματα μίνι μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας