Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Απλήρωτοι οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων



Ανάστατοι οι δημοτικοί υπάλληλοι.
Στάση εργασίας χθες και σήμερα για τη μη καταβολή του μισθού τους.
Έχει εξαντληθεί η υπομονή των εργαζομένων στο δήμο Τρικκαίων, καθώς για 8η μέρα δεν έχει καταβληθεί ο μισθός του δεκαπενθημέρου στους μόνιμους και αορίστου χρόνου δημοτικούς υπαλλήλους.
Χθες και σήμερα το πρωΐ πραγματοποίησαν στάση εργασίας μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας απαντώντας στους εργαζόμενους έδωσε μια ενημέρωση σε βάθος για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, για να εξηγήσει:


«Κατανοούμε τα προβλήματα των εργαζομένων επειδή παραμένουν απλήρωτοι για μια εβδομάδα τώρα και ενδεχόμενα θα παραμείνουν ακόμη για λίγες ημέρες. Αλλά παρά την επιθυμία μας να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους βρισκόμαστε σε μια προφανή αδυναμία γιατί δεν έχουμε τα χρήματα τα οποία χρειάζονται για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου».

Ακόμα ο κ. Λάππας ανέφερε ότι έχουμε κάνει τις ενέργειες απέναντι στην κεντρική διοίκηση και ευελπιστούμε ότι θα αποδώσουν σύντομα καρπούς και παράλληλα ελπίζουμε ότι θα ψηφιστεί σύντομα το Νομοσχέδιο στη Βουλή, για να διευκρινίσει:
«Που θα προβλέπει ένα επιδοτούμενο επιτόκιο και μια περίοδο χάριτος για να μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα, τα οικονομικά του Δήμου σε μια πορεία εξυγίανσης και ανόρθωσης και να μην αντιμετωπίζουμε στο μέλλον τέτοια προβλήματα. Εκτιμώ ότι από το Μάιο και μετά θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα και δεν θα αντιμετωπίζουμε φαινόμενα οικονομικής ασφυξίας σαν αυτά τα οποία υπάρχουν στην παρούσα χρονική φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας