Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Το Άλσος της εκκλησίας Βαλτινού
Πριν από μια δεκαετία και συγκεκριμένα το 1999, ο Δήμος Καλλιδένδρου έχοντας ως στόχο την βελτίωση, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, διοργάνωσε δεντροφύτευση στο χώρο της εκκλησίας, του Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.Την δεντροφύτευση πραγματοποίησαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών Τρικάλων.Σήμερα τα δέντρα αυτά μεγάλωσαν και αποτελούν έναν πνεύμονα οξυγόνου και μια όαση δροσιάς και ομορφιάς.


Απομένει τώρα, αυτό το άλσος να γίνει επισκέψιμο, να προστεθούν μερικά παγκάκια, να γίνει ένας διάδρομος περιπάτου, να γίνει μια βρύση, και έτσι να μπορεί ο καθένας να το επισκέπτεται και να το χαίρεται.


Και σε συνδυασμό με την παρακείμενη πλατεία της εκκλησίας να αποτελέσει ένα πάρκο όπου ο επισκέπτης να απολαμβάνει την δροσιά, την ομορφιά και την ωφελιμότητα του χώρου.Αν τύχει και βρεθείτε εκεί, παρατηρείστε το και θα με θυμηθείτε!


Και επειδή, για να γίνουν αυτά δεν απαιτούνται πολλά χρήματα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το Τοπικό Συμβούλιο και Δήμος, ας αναλάβουν την πρωτοβουλία για την αξιοποίηση αυτού του χώρου…

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας