Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Τριήμερες εκδηλώσεις για τον Βασίλη Τσιτσάνη στα Τρίκαλα

 

ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΑ 2024

9-10 -11 Σεπτεμβρίου 2024

«Ο Τσιτσάνης παιδί των υπόγειων ρευμάτων, της μαγκιάς και της ρεμπετοσύνης, έχοντας μια βυζαντινή παιδεία από την ψαλτική που έκανε στο χωριό του, ξάπλωσε απ΄ άκρου σ άκρον στη χώρα έναν ευαίσθητο ερωτισμό, με τη θρησκευτικότητα ενός διασωσμένου βυζαντινού μέρους. Ο Τσιτσάνης υπήρξε μεγάλος τον καιρό που δεν υποπτευόταν πως ήταν μεγάλος»  λέει ο Μάνος Χατζιδάκις.

Τα Τρίκαλα τιμούν και θα τιμούν πάντα το μεγάλο συνθέτη. Κάθε χρόνο τα Τσιτσάνεια είναι η μεγάλη στιγμή της πόλης που αναστοχάζεται το έργο του, εμπνέεται και ψυχαγωγείται με τη μεγάλη τέχνη του.

Εφέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε. Τρικάλων απλώνουν τα Τσιτσάνεια ως μια γιορτή σε όλη την πόλη που  συνδυάζει μουσική  και εικαστικές παρεμβάσεις και  «ντύνουν» τις γέφυρες και τοπόσημα της πόλης με σκίτσα και μεγάλα μπάνερ που αφηγούνται τη ζωή και το έργο του. Τα σκίτσα είναι έργο του νέου καλλιτέχνη και εικαστικού Δημήτρη Νιάκα (niakas). Μουσικές από την Ορχήστρα Τσιτσάνη και την Ορχήστρα Νέων Μουσικών θα ακουστούν στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Η μουσική θα πλημμυρίσει πεζόδρομους,  γέφυρες, το Μουσείο Τσιτσάνη και θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα  στο Πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου  στις 21.30 στις 11 Σεπτεμβρίου.  

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ
_ Πεζόδρομος Ασκληπιού
_ Κεντρική Γέφυρα Τρικάλων
_ Βαρούσι
Ώρα Βόλτας: 19:00

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου
_ Ορχήστρα Νέων Μουσικών
_ Ορχήστρα Τσιτσάνη
Συναυλία: Μουσείο Τσιτσάνη
Ώρα: 21:30

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου
Συναυλία ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ
Πάρκο Μύλου Ματσόπουλου
Ώρα: 21:30 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας