Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίκαλα 12 Αυγούστου 2024

Θέμα: Διευρυμένη σύσκεψη μετά από πρόσκληση του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη μετά από πρόσκληση  του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή Βουλευτών, Δημάρχων και άλλων τοπικών φορέων, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που πλήττει την περιοχή.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι σοβαρές επιπτώσεις της έλλειψης νερού στη Θεσσαλία, καθώς και τα αναγκαία έργα που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

Στην τοποθέτησή της, η Βουλευτής Μαρίνα Κοντοτόλη, επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση και υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης των έργων που αφορούν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα φράγματα Πύλης, Μουζακίου, Μεσοχώρας και Νεοχωρίου, τα οποία αποτελούν κρίσιμα έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Η Βουλευτής Μαρίνα Κοντοτόλη τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη χρηματοδότησης.

Η Βουλευτής πρότεινε όλοι οι Βουλευτές της Θεσσαλίας, ανεξαρτήτως κόμματος, να καταθέσουν κοινή ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση έναρξη των έργων και την έγκαιρη υλοποίησή τους. Η πρωτοβουλία αυτή είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση του μεγάλου και σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας, το οποίο αποτελεί απειλή για την κοινωνία της Θεσσαλίας και τον Θεσσαλικό κάμπο.

Μαρίνα Κοντοτόλη

Βουλευτής Τρικάλων | ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας