Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο στο ΒαλτινόΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πανηγύρι, της Παναγίας Κοίμηση της Θεοτόκου Βαλτινού θα γιορταστεί μέσα σε φιλόξενο και εορταστικό κλίμα με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, έτσι όπως ταιριάζει στη Μεγαλόχαρη Παναγία τη Βαλτινιώτισσα.
Την οργανωτική δομή του Πανηγυριού την έχει κυρίαρχα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού και οι διάφοροι εθελοντές πιστοί στην θρησκευτική και λαϊκή παράδοση.


Την Πέμπτη 14-08- 2014 στις 7.30 μ.μ. θα γίνει ο πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας. Μετά το πέρας του εσπερινού στους επισκέπτες θα προσφερθεί φιλοξενία.
Την Παρασκευή 15-08-2014 στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει πατροπαράδοτη φιλοξενία.


Παράλληλα, με αφορμή το πανηγύρι της Παναγίας, (Κοίμηση της Θεοτόκου), μια σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζονται για την παραμονή, αλλά και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Βαλτινό από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού και τα διάφορα Καφέ και ταβέρνες, που διοργανώνουν μουσικοχορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα:
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού και των ΚΑΦΕ έχει ως εξής:

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού
Παρασκευή 15 Αυγούστου:
Ώρα 8.μμ στην κεντρική πλατεία Βαλτινού.
-Παραδοσιακά δρώμενα
-Έκθεση επιλεκτικών αντικειμένων (Αντίκες)
-Έκθεση φωτογραφίας
-Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.
Σάββατο 16 Αυγούστου
Ώρα 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Βαλτινού.
-Βόλτα με το τραινάκι του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων
Ώρα 7.30
-Κουκλοθέατρο – Κλόουν με την Βάγια Γουλοπούλου.


Ενώ τα καφέ- μπαρ διοργανώνουν τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Στις 14 Αυγούστου το «CAFE ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΝΟ» έχει καλεσμένο τον τραγουδιστή Πάνο Ψάλτη. Το κοινό του Πάνου Ψάλτη τον είχε πρωτογνωρίσει με την μπαλάντα «Άγγελε μου». Αυτή τη φορά το νέο του single είναι εντελώς διαφορετικό και χορευτικό με τίτλο «Δεν κάνω πίσω» (Άντε γεια και στη μαμά σου) σε στίχους και μουσική του Σάκη Γιαννίρη και του Πάνου Ψάλτη.


Το καφέ «Local» στις 15 Αυγούστου διοργανώνει «Λαϊκή βραδιά» με τους: Χριστίνα Ζήση, Γιάννη Γέροντα, Σοφία Βέρου και Ανδρέα Γέροντα.
Μπουζούκι: Αποστόλης Τυράκης, Πλήκτρα: Γιώργος Μίγκας, Ντραμς: Μιχάλης Ρετός και Κιθάρα: Λάμπρος Βάϊος.
Ενώ στις 14 Αυγούστου ο Dj Axilleas Pap και στις 16 Αυγούστου ο Dj Tonis Mp θα διασκεδάσουν το κοινό με τις μουσικές επιλογές τους.

Ανάλογες εορταστικές προετοιμασίες κάνουν και τα υπόλοιπα καταστήματα του χωριού, "Σουρτα Φέρτα", "FUEGO" και "Μάμαλης" περιμένοντας τους επισκέπτες να τους προσφέρουν αξέχαστες βραδιές.

Χρόνια πολλά σε όλους και καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας