Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Οργή λαού

Ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να πεινάει. Ένα μεγάλο τμήμα του δύσκολα τα βγάζει πέρα. Τα χρήματα που βάζει στην τσέπη του, από τον μισθό και το μεροκάματο, δεν του φτάνουν να τα φέρει βόλτα.
Δανείζονται από τις τράπεζες (ξανά και ξανά) και είναι χρεωμένα όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες τρέχουν πίσω από τα έξοδα και τους λογαριασμούς και δεν τα προλαβαίνουν. Πολλοί Έλληνες πολίτες είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες και βρίσκονται σε απόγνωση. Η θλίψη, η στενοχώρια, η οικονομική δυσχέρεια, έχουν κυριεύσει τις ελληνικές οικογένειες. Ο λαός είναι στενοχωρημένος, θυμωμένος και οργισμένος.




Η οργή του λαού δεν θα αργήσει να ξεσπάσει,
 επί δικαίους και αδίκους. Οι πρώτοι που θα την πληρώσουν είναι οι πολιτικοί, το πολιτικό προσωπικό της χώρας. "Λαός ξαγριεμένος, φουσκωμένη θάλασσα", λέει μια λαϊκή παροιμία.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν συγκεντρώσει όλα τα χρηματικά κεφάλαια, τα αξιόγραφα και τις μετοχές, ομόλογα κ.λπ. και έχουν αποκτήσει τεράστια οικονομική δύναμη. Καλά αυτοί, οι πολιτικοί, οι οικονομικοί παράγοντες, οι έχοντες και κατέχοντες, δεν φοβούνται την οργή του λαού που έρχεται και σε λίγο χρονικό διάστημα θα εκδηλωθεί; Δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν αφουγκράζονται την υποβόσκουσα αγανάκτηση του ελληνικού λαού και την οργή του;




Ξεχνούν φαίνεται ότι:
"όταν πεινάσει ο λαός κι όταν στενοχωρείται, κανέναν δεν εντρέπεται, κανέναν δεν φοβείται", όπως λέει η λαϊκή παροιμία.
Αυτοί, οι πολιτικοί μας, άλλα μας υπόσχονται προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά.
"Μεταρρυθμίσεις" μας υποσχέθηκαν, αλλά "μεταρρυθμίσεις" δεν βλέπουμε. "Ισότητα, ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη" μας υποσχέθηκαν προεκλογικά, όμως τίποτα από αυτά δεν βλέπουμε.
"Η υπόσχεση και η απάτη είναι κλαδιά του ίδιου δέντρου", λέει μια κινέζικη παροιμία. Μας εξαπάτησαν οι πολιτικοί μας, πάντα έτσι μας εξαπατούν.
Ο λαός, ο ελληνικός λαός, είναι ένας ευκολόπιστος λαός και χιλιοπροδομένος συνάμα.
Πότε θα έλθει η οργή του λαού;
Πότε θα εκδηλωθεί ο θυμός του; Νομίζω δεν θ΄ αργήσει. Είναι κοντά η ώρα και όσοι δεν το βλέπουν ή δεν το αισθάνονται, εθελοτυφλούν, δεν θέλουν να δουν ούτε να αντιληφθούν.
"Μονάχα εθελότυφλοι μπορούν να ισχυρισθούν ότι η λαϊκή οργή είναι “τεχνητή” και δεν θα έλθει, ούτε θα εκδηλωθεί ποτέ", είπε, κάποτε, ο Μάριος Πλωρίτης.



(Του Απ. Ηλία Εφ. ΤΑ ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας