Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Ο γητευτής αλόγων


Όχι, δεν πρόκειται για τον Robert Redford που θαυμάσαμε στην πασίγνωστη χολυγουντιανή ταινία, αλλά για έναν πραγματικό γητευτή αλόγων, τον συγχωριανό μας, Κώστα Βότσιο.
Ο Κώστας Βότσιος θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους γητευτές αλόγων όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Οι «γητευτές αλόγων» είναι άνθρωποι με μια ιδιαίτερη ικανότητα επικοινωνίας με τα άλογα και είναι γνωστοί από την αρχαιότητα. Μάλιστα, ο Μέγας Αλέξανδρος θεωρείται πως είχε αυτή την ικανότητα και έτσι κατάφερε να δαμάσει τον ατίθασο Βουκεφάλα! Οι γητευτές δεν είναι μάγοι, είναι άνθρωποι με ευαισθησία που μπορούν να διαβάσουν την γλώσσα του σώματος των αλόγων και να επικοινωνήσουν μαζί τους. Όπλα τους η υπομονή, ο σεβασμός και η αγάπη ενώ η άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας πάνω στο άλογο είναι εντελώς απαγορευμένη. Στη σύγχρονη εποχή οι γητευτές δεν αναλαμβάνουν μόνο να δαμάσουν άγρια άλογα αλλά και να «θεραπεύσουν» άλογα με προβλήματα συμπεριφοράς, επιθετικότητας, νευρικότητας ή μειωμένων αθλητικών αποδόσεων.Ο Κώστας Βότσιος, που είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε από κοντά, την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010, διατηρεί στο Βαλτινό την Φάρμα «Κόζιακας» με διάφορα ζώα, εδώ και αρκετά χρόνια.


Γεννημένος «μέσα» στα ζώα, κατάφερε να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση, που αξίζει τον κόπο να την επισκεφθεί κανείς και να θαυμάσει τα διάφορα εξωτικά, ήμερα και άγρια ζώα που φιλοξενεί στη φάρμα του.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη παρουσίαση της Φάρμας από την εφημερίδα μας οσονούπω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας