Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Η ιστορία των Τρικάλων με παλιές φωτογραφίεςΓια την ιστορία των Τρικάλων έχουν διατυπωθεί και έχουν γραφτεί κατά καιρούς διάφορα, από ιστορικούς μελετητές και ειδικούς του χώρου. Ένας άλλος όμως τρόπος διερεύνησης, καταγραφής, και ανάγνωσης της ιστορίας είναι αυτός, της φωτογραφικής παρατήρησης.


Πρώτα απ’ όλα παρατηρώντας τις φωτογραφίες προσεκτικά μπορεί κανείς να ανακαλύψει πληροφορίες που δεν υπάρχουν στις γραπτές πηγές. Αλλά πολύ περισσότερο είναι χρήσιμο διότι πολλά απ’ όσα μπορεί κανείς να ξέρει από την έρευνα των γραπτών πηγών τα βλέπει συμπυκνωμένα σε μια εικόνα.


Το γεγονός αυτό εκτός του ότι δίνει μια μορφή, μια φόρμα σε αυτά που προσπαθεί κανείς να συγκροτήσει με την ανάλυση, δημιουργεί και νέα ερωτήματα και, κατά συνέπεια, νέα γνώση.
Με την παρουσίαση λοιπόν, παλαιών και σπάνιων φωτογραφιών από διάφορες συλλογές, θα δίνεται η δυνατότητα να γίνεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χωροχρόνο γεμάτο από εκπλήξεις, που θα συγκινούν, θα γοητεύουν, θα συνεπαίρνουν και θα προσφέρουν γνώση.


Παρουσιάζουμε σήμερα την Συλλογή Νο 1 με 15 έγχρωμες παλιές φωτογραφίες των Τρικάλων.
Καλή περιπλάνηση στα Τρίκαλα του χθες.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας