Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Το κυλικείο του Γυμνασίου & Λυκείου Βαλτινού

 

Με την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θεωρήθηκε σκόπιμο και χρήσιμο να γίνει μια αναφορά στo  κυλικείο, που βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο του Γυμνασίου & Λυκείου Βαλτινού.

Το κυλικείο είναι μια μικρού μεγέθους επιχείρηση, μέσα στον σχολικό χώρο, η οποία παρέχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων (τρόφιμα, καφέδες, αναψυκτικά και άλλα είδη), που είναι αρίστης ποιότητας, και λειτουργεί σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη που υπάρχει για τα σχολικά κυλικεία, για την καλή ποιότητα σίτισης των μαθητών και ελέγχεται συνεχώς από τους υπεύθυνους φορείς (διεύθυνση υγείας, Ε.Φ.Ε.Τ).

Η ανάθεση της λειτουργίας και εκμετάλλευσης του κυλικείου γίνεται μόνον κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού από τη Σχολική Επιτροπή.

Είναι ένας χώρος που, προσφέρει άνεση και γρήγορη εξυπηρέτηση στους μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό, μέσα σε ένα όμορφο και πολύ φιλικό περιβάλλον. Εξυπηρετεί τις ανάγκες σίτισης και συμβάλλει στην τόνωση της διάθεσης, της σχολικής κοινότητας.

Ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι το δεκατιανό γεύμα, ώστε να έχει ο μαθητής την απαραίτητη ενέργεια, για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του σχολείου, στο διάβασμα και στο παιχνίδι. Επιπλέον το κυλικείο βοηθάει και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Μαθαίνουν πώς να σταθούν σε μια ουρά και να περιμένουν τη σειρά τους, πώς να σέβονται τον συμμαθητή τους που περιμένει, πώς να παραγγέλνουν, να πληρώνουν, να παίρνουν ρέστα κλπ.  

Την εκμετάλλευση και διαχείριση του κυλικείου, τα τελευταία χρόνια, την έχει η συγχωριανή μας Θεοδώρα Περεντίδου. Η Θεοδώρα, προφανώς ξυπνά καθημερινά αχάραγα, για να είναι στο σχολείο πολύ πριν χτυπήσει το κουδούνι, ώστε μόλις ανοίξει η πόρτα να υποδεχτούν τα παιδιά όμορφες μυρωδιές και στο πρώτο διάλειμμα, εκεί γύρω στις 9.30 π.μ., να βρουν φρέσκα καλούδια στα ράφια και στον θερμοθάλαμο του κυλικείου. Φεύγει γύρω στις 3 μ.μ., αφού έχει καθαρίσει εξονυχιστικά τα πάντα, και το υπόλοιπο της ημέρας ασχολείται με παραγγελίες, ψώνια και προετοιμασία για την επομένη.

Οι υποχρεώσεις του Κυλικειάρχη είναι:

· Να τηρεί τις συνθήκες υγιεινής στο κυλικείο.

· Να προσφέρει μόνο τα προϊόντα που αναφέρονται στον εγκεκριμένο τιμοκατάλογο στις τιμές που αναγράφονται.

· Να παρέχει όλα τα προϊόντα του τιμοκατάλογου ανάλογα με τη ζήτηση.

· Να διατηρεί αναρτημένο σε περίοπτη θέση, μέσα και έξω από το κυλικείο, τον εγκεκριμένο τιμοκατάλογο.

· Να παρευρίσκεται στο κυλικείο όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες του σχολείου.

· Να παρέχει γρήγορη και πλήρη εξυπηρέτηση όλων των παιδιών του σχολείου.

· Να εξυπηρετεί με ευγένεια και σεβασμό όλα τα παιδιά του σχολείου.

· Να υποβάλλει προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Πιστοποιητικά Υγείας και Λευκού Ποινικού Μητρώου, τόσο του ιδίου όσο και των υπαλλήλων του.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας