Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Πρόταση για επαναλειτουργία της τράπεζας αίματος Βαλτινού.



Ένα σημαντικό έργο που παλαιότερα ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού είχε καταφέρει να υλοποιήσει και μάλιστα να το λειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία, ήταν η τράπεζα αίματος Βαλτινού.
Η λειτουργία της τράπεζας αίματος, η οποία δυστυχώς με τον καιρό ατόνησε, πιστεύω πως ήταν το σημαντικότερο έργο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού γιατί η αιμοδοσία εκτός του ότι είναι μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπισμού είναι και μια ευγενική πράξη, της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές.


Ήταν λοιπόν η χρυσή εποχή που ο Σύλλογος διοργάνωνε εθελοντική αιμοδοσία, πότε στο Νοσοκομείο Τρικάλων και πότε, με κινητή εξωτερική μονάδα, στο Βαλτινό.
Έτσι οι νέοι και μεσήλικες που μπορούσαν, πρόσφεραν το αίμα τους εθελοντικά και αποταμιεύονταν έτσι αρκετές φιάλες αίματος για τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού.
Πολλοί συγχωριανοί τότε όταν χρειάστηκαν αίμα εξυπηρετήθηκαν από την τράπεζα του Συλλόγου και επωφελήθηκαν από αυτόν τον κοινωνικό θεσμό.


Η αναγκαιότητα που υπάρχει για την προσφορά αίματος πρέπει μέσω των συλλογικών προσπαθειών να ενισχύει το θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας γιατί όλοι οι συνάνθρωποί μας το έχουν ανάγκη. Όλοι μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας κάποια στιγμή θα βρεθούμε στην ανάγκη να το χρειαστούμε.
Γι΄ αυτό, με αφορμή την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού, μαζί με τα συγχαρητήριά μας και τις ευχές μας για καλή επιτυχία στο έργο τους, θα θέλαμε να επισημάνουμε την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της Τράπεζας αίματος του Βαλτινού.
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Το αξίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας