Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Μια πράξη αγάπης από το νηπιαγωγείο Βαλτινού προς την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρικάλων

 

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Βαλτινού Τρικάλων πραγματοποίησαν την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου τους και στη συνέχεια την μετουσίωσαν σε πράξη αγάπης.

Μετά το τέλος της γιορτής, με την βοήθεια της δασκάλας τους και των γονέων τους, τα παιδιά κατασκεύασαν μια μακέτα με έναν χιονάνθρωπο, την οποία και χάρισαν με όλη την αγάπη της παιδικής τους ψυχής, στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων, θέλοντας να διακοσμήσουν τον χώρο και να γεμίσουν χαρά τους μικρούς φίλους που για διάφορους λόγους φιλοξενούνται εκεί αυτές τις γιορτινές μέρες.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων, το Ιατρικό Προσωπικό, καθώς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής αγκάλιασαν την δράση τους με περίσσιο ενθουσιασμό και αγάπη και ευχαρίστησαν του μικρούς μαθητές του Βαλτινού. Μάλιστα οι μικροί μαθητές, δεσμεύτηκαν, κατόπιν παρότρυνσης του προσωπικού της Παιδιατρικής ,να στολίσουν  το χώρο της Παιδιατρικής Κλινικής και τις Απόκριες και το Πάσχα. 

Καλή Χρονιά, με αγάπη στα παιδιά όλου του κόσμου και  σε όσους νιώθουν παιδιά!

Από τα νήπια, τους γονείς και την εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου Βαλτινού Τρικάλων.



Δωρεά του ιδρύματος Ευγενίδου στο Γενικό Λύκειο Βαλτινού

 

Το ίδρυμα Ευγενίδου, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Γενικού Λυκείου Βαλτινού για υλικοτεχνική μορφωτική υποδομή, προσέφερε ως δωρεά τεχνολογικό εξοπλισμό

(30 υπολογιστές και δύο διαδραστικούς πίνακες) με απώτερο σκοπό τον ψηφιακό εγγραμματισμό των μαθητών, την προσαρμογή τους στην ηλεκτρονική δημοκρατία και … «για την εκπαίδευσιν των νέων», όπως γράφεται και στην Ιδρυτική του Διακήρυξη. Το ίδρυμα Ευγενίδου, γνωστό και ως Ευγενίδειο Ίδρυμα, είναι ένα εκπαιδευτικό κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1956, σύμφωνα με την επιθυμία του εφοπλιστή Ευγένιου Ευγενίδη, ο οποίος με την διαθήκη του διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας του για τη σύσταση και λειτουργία του ιδρύματος.

Στις 10 Φεβρουαρίου 1956 με σχετικό Βασιλικό Διάταγμα συνεστήθη το “Ίδρυμα Ευγενίδου” και κατά την επιθυμία του τέθηκε υπό την διοίκηση της αδελφής του Μαριάνθης Σίμου. Από τότε άρχισαν να πραγματοποιούνται οι σκοποί που οραματίσθηκε ο Ευγενίδης καθώς και η πλήρωση μιας από τις βασικότερες τότε ανάγκες της χώρας με την έκδοση τεχνικών βιβλίων αρχικά τόσο σε θεωρητικό τομέα όσο και σε τεχνικούς – πρακτικούς τομείς. Ήταν το πρώτο ίδρυμα στη Χώρα που εφάρμοσε την Τεχνική και Τεχνολογική Βιβλιοθήκη για κάθε ενδιαφερόμενο και σπουδαστή τεχνικών σχολών ιδιαίτερα εκείνων των Δημοσίων Σχολών του Εμπορικού Ναυτικού, με πολύ χαμηλό κόστος.
Η έδρα του Ιδρύματος σήμερα βρίσκεται στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού, κοντά στο Δέλτα του Φαλήρου οι εγκαταστάσεις του οποίου περιλαμβάνουν το Ευγενίδειο Πλανητάριο, Διαδραστική Έκθεση Φυσικής και Βιοτεχνολογίας (σε τρεις ορόφους), μεγάλη βιβλιοθήκη και συνεδριακούς χώρους. Έργο του ιδρύματος είναι επίσης η ετήσια απονομή υποτροφιών και η έκδοση τεχνικών και ναυτιλιακών βιβλίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Για την πολυδιάστατη προσφορά του Ιδρύματος στην ελληνική κοινωνία, το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 1965 με το Χρυσό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών. Το Ίδρυμα Ευγενίδου βασίζεται μέχρι σήμερα σε ιδίους πόρους χωρίς να επιβαρύνει στο ελάχιστο την Πολιτεία για την συντήρηση και όλες του τις δραστηριότητες.
Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Μυλωνάς Αριστείδης, ο Σύλλογος των καθηγητών, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τη Διοικούσα Επιτροπή και ιδιαίτερα την Υπεύθυνη Δωρεών του Ιδρύματος στο Γραφείο του Προέδρου, κα Λία Πανταζοπούλου για τη συμβολή της στην έγκριση της δωρεάς. Ευελπιστούμε πως τα μορφωτικά αγαθά που θα προκύψουν στους μαθητές μας από την εκπαιδευτική χρήση των τεχνολογικών αυτών μέσων να αποτελέσουν δικαίωση στους ιδρυτικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς του εθνικού μας ευεργέτη και οραματιστή για μια σύγχρονη Ελλάδα στο διεθνή ανταγωνισμό, κ. Ευγένιου Ευγενίδη.

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Βαλτινού.
Αριστείδης Μυλωνάς

επικοινωνιστε μαζι μας