Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Εντυπωσιακές αντανακλάσεις τοπίων στο νερό

 

Η Παναγία του Βαλτινού με τις αντανακλάσεις της.

Από τον μύθο του «Νάρκισσου», το όμορφο αγόρι που αντιλήφθηκε με «προσομοιωτικό» τρόπο την ομορφιά του κι ένιωσε έλξη για την εικόνα του, που αντανακλούσε σε μια λακκούβα, μέχρι το μεγαλείο της δημιουργικότητας της φωτογραφικής τέχνης, που οι φωτογράφοι απογειώνουν με τις λήψεις τους, και γεννιούνται τα ανεπανάληπτα έργα τέχνης της αντανάκλασης. Με ενδιάμεσο στοιχείο το νερό, οι καλλιτέχνες μπορούν να μετατρέψουν μια εικόνα και να την κάνουν έργο τέχνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν αντανακλάσεις στην επιφάνεια του νερού, είτε αυτές δημιουργούνται από υδάτινες επιφάνειες στην καρδιά της φύσης, ή ακόμα κι από το νερό της βροχής μέσα σε μια λακκούβα.

Αν παρατηρήσει κανείς, τις λακκούβες στους δρόμους που γεμίζουν με νερό έπειτα από μια βροχή, μπορεί να δει ένα ολόκληρο σύμπαν να ξεδιπλώνεται μπροστά του.

Στη φωτογραφία, βλέπουμε τον μύλο του Ματσόπουλου, που τραβήχτηκε προφανώς από την μεριά του μικρού ποταμού, που υπάρχει στην περιοχή. Την τοποθετήσαμε, επίτηδες ανάστροφα, παιχνιδίζοντας με την αίσθηση του πραγματικού από του προσομοιωτικού. Η επόμενη φωτογραφία είναι η κανονική.

Ακολουθούν και άλλες ανάλογες φωτογραφίες, άλλωστε δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα. 

Για αυτό την επόμενη φορά που θα ξεσπάσει μια βροχή, με ένα κινητό ανά χείρας, ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει τοπία και εικόνες να αντικατοπτρίζονται στο νερό και να δημιουργήσει τα δικά του έργα τέχνης. Εμείς απλώς δίνουμε την ιδέα.










επικοινωνιστε μαζι μας