Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Το ελληνικό καλοκαίρι

 

Αρχίζουν οι καύσωνες και η ανάγκη για απόδραση σε μικρές οάσεις δροσιάς γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Το καλοκαίρι είναι εδώ, και το μόνο που θέλει κανείς είναι, να βρεθεί και πάλι κοντά στην ακροθαλασσιά, με καλή παρέα, καλούς μεζέδες και το αγαπημένο του ποτό. 

Ήλιος, χαλάρωση, θαλασσινό αλάτι, ελληνικά χωριά, γραφικά τοπία, υπέροχα καταγάλανα νερά, νόστιμοι μεζέδες και εκλεκτά φαγητά, με γεύσεις που έχουν συνδεθεί άμεσα με την αυθεντικότητα του ελληνικού καλοκαιριού, έτσι όπως το έχουν υμνήσει οι ποιητές μας.

«Έχεις μια γεύση τρικυμίας στα χείλη – Μα πού γύριζες
 Ολημερίς τη σκληρή ρέμβη της πέτρας και της θάλασσας
 Αετοφόρος άνεμος γύμνωσε τους λόφους
 Γύμνωσε την επιθυμία ως το κόκαλο…»

Η Μαρίνα των βράχων, Οδυσσέας Ελύτης.


Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάποια παραλία, εναλλακτικά μπορεί κανείς να επιλέξει κάποια κατάφυτη αυλή σε ορεινό χωριό, με καλοκαιρινό αεράκι, για να πιει τον καφέ του, ή τα δροσερά ποτά, ή ακόμα το καλό φαγητό με καλή συντροφιά.  

Αλλά αν δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα για κάποιο ορεινό χωριό, τότε κάποιοι αστικοί κήποι ή άλση, που στεγάζουν υπέροχα καφέ και εστιατόρια και που διαθέτουν υπέροχες αυλές, μπορεί κάποιος να τα επισκεφθεί και να κάνει το καλοκαίρι, απλά απολαυστικό!

Όποια και να είναι η επιλογή σας, εμείς σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και να μοιραστείτε τη χαρά σας με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα! Έτσι, απολαμβάνοντας το καλοκαίρι να περάσετε όμορφες μέρες συλλογικής και δημιουργικής διασκέδασης.



επικοινωνιστε μαζι μας