Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Έλαβε το πτυχίο της η Βιργινία Καμινάρη του Ευαγγέλου και της Ντίνας Κολοβελώνη.

 

Ευχαρίστως πληροφορηθήκαμε ότι η Βιργινία Καμινάρη του Ευαγγέλου και της Ντίνας Κολοβελώνη, που έλκει την καταγωγή της από το χωριό μας, έλαβε το πτυχίο της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του τμήματος φιλολογίας και ορκίστηκε στις 17 Απριλίου 2024, στο κατάμεστο αμφιθέατρο, παρουσία των ευτυχισμένων γονέων της και πλήθος κόσμου.

Ο πανευτυχής πατέρας της, Ευάγγελος Καμινάρης, που είχε κάθε λόγο να είναι υπερήφανος και χαρούμενος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το παρακάτω μήνυμα:

«Είσαι γονιός και το παιδί σου φτάνει στην Α' Λυκείου. Αρχίζει τότε η αγωνία σου για το μέλλον του παιδιού σου. Τι θα γίνει; Τι κατεύθυνση θα ακολουθήσει, ποιο επάγγελμα; Αρχίζουν τα φροντιστήρια. Αρχίζουν τα βάσανα, που έλεγε η συγχωρεμένη η μάνα μου. Ακολουθούν τα ξενύχτια από την αγωνία και το άγχος. Φτάνουν οι πανελλήνιες και τότε ξεχνάς τι θα πει ύπνος. Θα τα καταφέρει; Θα γράψει καλά; Θα πετύχει το στόχο του; Αφουγκράζεσαι την αγωνία του και το άγχος του. Και έρχεται η γλυκιά στιγμή που ο κόπος του δικαιώνεται.

Τότε αρχίζει νέος Γολγοθάς. Να βρεις σπίτι, να το ετοιμάσεις κ.λ.π. Αλλά όταν φεύγει για πρώτη φορά από την προστασία της οικογένειας, αγωνιάς για το πώς θα ζει μόνο του. Θα προσαρμοστεί; Θα τρώει καλά; Θα τα καταφέρει; Πως θα γυρνά τα βράδια; Ζεις αλλού αλλά το μυαλό σου και η καρδιά σου είναι στην πόλη που σπουδάζει. Πόσο μάλλον όταν όλο αυτό το περνάς ξανά και για τα άλλα σου παιδιά.

Και έρχεται η στιγμή που όλα αυτά τα ξεχνάς αμέσως. Έρχεται η στιγμή που ακούς αυτό: «Καμινάρη Βιργινία» (ακολουθεί βίντεο με την απονομή) και βλέπεις το παιδί σου να λαμβάνει το πτυχίο του!

Από την εφημερίδα μας ευχόμαστε, στην Βιργινία και στους γονείς της, Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!




επικοινωνιστε μαζι μας