Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Οι βαθύτερες αξίες της ζωής

 

Μια γριούλα κάθεται σε ένα καφέ.

Η σερβιτόρα φέρνει το μενού στο τραπέζι και ζητά την παραγγελία.

Η γριούλα ρωτάει: «Πόσο κάνει ένα κομμάτι κέικ;»

Η σερβιτόρα απαντά: «3 ευρώ».

Η ηλικιωμένη παίρνει κάποια νομίσματα από την τσέπη της, αρχίζει να μετράει αργά και μετά ρωτάει ξανά: «... και πόσο κάνει το μικρότερο;»

Η σερβιτόρα αγχώθηκε λίγο, καθώς είχε πολλά τραπέζια να σερβίρει και της απάντησε:

«2 ευρώ».

«Εντάξει, τότε θα πάρω το μικρότερο», απάντησε η γριούλα.

Η σερβιτόρα σερβίρισε το κέικ κάπως ενοχλημένη και αμέσως έβαλε το λογαριασμό στο τραπέζι.

Η γριούλα, έφαγε πολύ αργά και με ευχαρίστηση το κέικ, σηκώθηκε, άφησε τα χρήματα στο τραπέζι κι έφυγε.

Όταν η σερβιτόρα πήγε να καθαρίσει το τραπέζι, παρατήρησε ότι η γριούλα της είχε αφήσει 1 ευρώ φιλοδώρημα...


Ορκίστηκε ο συγχωριανός μας, Ανθυπολοχαγός Ιωάννης Α. Βαγγελός

 

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2022 «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης - Αινιάν», παρουσία της Αυτού Εξοχότητος της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.

Μεταξύ των νέων Ανθυπολοχαγών που ορκίστηκαν ήταν και ο συγχωριανός μας Ιωάννης Βαγγελός του Αντωνίου και της Άννας.

Η οικογένεια Βαγγελού παρέστη σύσσωμη στην ορκωμοσία (γονείς και αδέρφια), τιμώντας αλλά και καμαρώνοντας, μέσα σ’ ένα συγκινησιακό κλίμα, τον νέο Ανθυπολοχαγό Γιάννη Α. Βαγγελό.

Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Π.Σ. Αλέξιος Ράπανος. Παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, απόγονοι του ήρωα της Τάξης 2022 Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μαζαράκη - Αινιάν, καθώς και συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών.

Συνολικά ορκίστηκαν 180 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 166 από την Ελλάδα, 11 από την Κύπρο, 1 από την Αλβανία, 1 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και 1 από τη Μολδαβία.



Η εφημερίδα μας εύχεται στον νέο Ανθυπολοχαγό Γιάννη Βαγγελό, Συγχαρητήρια και λαμπρή σταδιοδρομία!

επικοινωνιστε μαζι μας