Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Η Νίνα Κουφοχρήστου στο Μέγαρο Αθηνών με την Κρατική Ορχήστρα και μαέστρο τον Harry Bicket!

 

Η Τρικαλινή, καλλίφωνη σοπράνο, που έλκει την καταγωγή της από το Βαλτινό, Νίνα Κουφοχρήστου ενθουσιάζει το κοινό με τις εμφανίσεις της στην Ευρώπη με πληθώρα ρόλων του οπερετικού ρεπερτορίου.

Φέτος τον Δεκέμβρη θα τραγουδήσει στο Μέγαρο Αθηνών το εξαιρετικό έργο ΜΕΣΣΙΑΣ του Χαίντελ, με εκλεκτούς συναδέλφους της, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και μαέστρο τον Harry Bicket!


Η πανέμορφη  Τρικαλινή σοπράνο διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα στον χώρο της όπερας. Μαγευτική φωνή, υψηλή τεχνική και ερμηνευτική των ρόλων και λαμπερή προσωπικότητά.

Βιογραφικό

Η υψίφωνος Νίνα Κουφοχρήστου του Αναστασίου και της Φανής γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε μουσικολογία στο ΑΠΘ, μονωδία (δίπλωμα) και μελοδραματική (Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κολωνίας (υποτροφία «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»), ενώ παράλληλα ειδικεύτηκε στο μπαρόκ τραγούδι. Υπήρξε μέλος του Στούντιο Όπερας της ΕΛΣ (2009/10). Από το 2013 είναι μέλος της Όπερας Δωματίου Κολωνίας, όπου ερμήνευσε Βασίλισσα της νύχτας, και του Θεάτρου Όπερνλοφτ (Αμβούργο), όπου εμφανίζεται ως Μικαέλα (Κάρμεν), Ελίζα (Πτολεμαίος, βασιλιάς της Αιγύπτου), Βιολέττα (Τραβιάτα). Έχει τραγουδήσει σε Όπερα Κολωνίας και Άαχεν, ΜΜΘ κ.α. ρόλους όπως Ντεσπίνα (Έτσι κάνουν όλες), Μπλόντε και Κονστάντσε (H απαγωγή από το σεράι), Αντίνα (Το ελιξίριο του έρωτα), Μπελίντα (Διδώ και Αινείας), Ολυμπία (Τα παραμύθια του Χόφμαν). Πραγματοποιεί συναυλίες σε Γερμανία και Ελλάδα, ενώ έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς (μεταξύ άλλων γ' βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού «Μονσερράτ Καμπαγέ» 2015 και Grand Prix «Μαρία Κάλλας» 2014).


επικοινωνιστε μαζι μας