Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Απεβίωσε η Θεοδοσία Πέτρου


Απεβίωσε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 η συγχωριανή μας, Θεοδοσία, σύζυγος Κωνσταντίνου Πέτρου, σε ηλικία 85 ετών. 
Η Θεοδοσία  το γένος Ευαγγέλου Ζαμπακά γεννήθηκε το 1933. Παντρεύτηκε με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Πέτρου και απόχτησαν δύο παιδιά, την Καλλιόπη συζ. Ιωάννου Ρεντίφη και τον Γιάννη.
Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Κυριακή  30 – 9 – 2018 και ώρα  5.00μ.μ.


Οι παλιοί πρόσκοποι του Βαλτινού



Ντυμένοι με την κλασική στολή, οι πρόσκοποι του Βαλτινού, παρατάχθηκαν σε τετράδες, άλλοι όρθιοι και άλλοι καθιστοί, στήθηκαν με καμάρι και φωτογραφήθηκαν.
Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 όπου στο Βαλτινό συγκροτήθηκε μια ομάδα προσκόπων με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή. 



Προσήλθαν και εντάχθηκαν εθελοντικά αρκετοί νέοι, αποδεχόμενοι τις αρχές του Προσκοπισμού.
Η στολή τους: πουκάμισα με μακριά μανίκια, παντελόνια, κοντά με δύο τσέπες στο πλάι και μία πίσω, μακριές κάλτσες διπλωμένες κάτω από τα γόνατα, δερμάτινες ζώνες διακοπτόμενες από δύο κρίκους που αγκιστρώνονταν με πόρπη και που έφεραν το έμβλημα του Σώματος, πράσινοι μπερέδες, και μαντίλια τριγωνικά τυλιγμένα γύρο από το λαιμό με τη γωνία προς τα πίσω.



Οι αρχές τους: "Καθήκον προς τον Θεό", "Καθήκον προς τους άλλους" και "Καθήκον προς τον εαυτό τους.".
Το Προσκοπικό ρητό: Έσo έτοιμος - Πάντα Μπρος - Αίεν Αριστεύειν - Πάντα Πρόθυμοι - Καλό Κυνήγι.

επικοινωνιστε μαζι μας