Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η ακαταμάχητη δυναμική της ποιότητας

Tου Χρηστου Γιανναρα

Υπάρχει ενδεχόμενο να βγούμε από την κρίση; Η λογική λέει όχι. Οταν κάποιος χρωστάει ολόκληρο το ετήσιο εισόδημά του και μισό παραπάνω (το 150% των εισοδημάτων κάθε χρόνου) επί τρία, δεν υπάρχει λογική ή τέχνασμα που να του εξασφαλίζει την αποπληρωμή του χρέους του συν τη συντήρησή του.

Αυτό λένε η λογική και τα νούμερα. Ομως ο πολιτικός λόγος δεν μιλάει για αδιέξοδο, η αναφορά στο αδιέξοδο απουσιάζει εντελώς, και το «εντελώς» στην περίπτωση αυτή γεννάει φόβο. Ο πρωθυπουργός περίπου βεβαιώνει ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε ξελασπώσει. Η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται να είπε ότι χωρίς «μνημόνιο» έφτανε ένας χρόνος για την ανάκαμψη. Οι υπόλοιποι (παλαιοημερολογίτες και ρετάλια) ρητορεύουν μόνο για δικαιώματα των «εργαζομένων», ακόμα και των χρυσαμειβόμενων «ρετιρέ» της ευνοιοκρατίας.

Η επαγγελματική ενασχόληση με την πολιτική, είναι κλινικά βεβαιωμένο, συνεπάγεται την απώλεια επαφής με την πραγματικότητα – ψυχιατρικό, όχι συμπεριφορικό σύμπτωμα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις ακραίου συνειδητού αμοραλισμού, όπως η προεκλογική (το 2009) διαβεβαίωση ότι «λεφτά υπάρχουν». Συνεχίζουν σήμερα την εγκληματική εξαπάτηση των πολιτών τα κυβερνητικά κανάλια πρακτορεύοντας πληθωρικά επαίνους και συγχαρητήρια των επιτηρητών της οικονομίας μας για τις επιτυχίες του πρωθυπουργού και των αυλικών του. Ωσάν να απέχουμε πλέον ελάχιστα από την έξοδο στη σωτηρία.

Η ελλαδική κοινωνία έχει τραγικά χαμηλό δείκτη κατά κεφαλήν καλλιέργειας...

Ακονίζοντας το μυαλό μας

Τρισδιάστατο

 

Διπλό στη Χρυσαυγή το Βαλτινό


Μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πρόσθεσε στη συλλογή της η ομάδα του Α.Ο. Βαλτινού η οποία επικράτησε εκτός έδρας με 0 – 3 επί του Ασκληπιού στο γήπεδο της Χρυσαυγής.
Το Βαλτινό προηγήθηκε στο 25 λεπτό με γκολ του Ρίζου ενώ ο Ξαγάρας στο 30 λεπτό με απευθείας φάουλ διπλασίασε τα τέρματα. Η χαριστική βολή έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, πάλι με σουτ του Ξαγάρα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ Ασκληπιός – Βαλτινό 0 – 3.

Η βαθμολογία

1.Καστράκι ...................27
2.Δήμητρα ....................22
3.Παραληθαίοι ..............22
4.Φλαμούλι ...................21
5.Βαλτινό ......................21
6.Γενέσι ........................20
7.Φήκη ..........................18
8.Λογγάκι .....................15
9.ΑΕΤ ...........................15
10.Νεοχώρι ...................14
11.Μπάρα .....................14
12.Κρύα Βρύση ............13
13.Καλύβια ...................11
14.Φαρκαδόνα ..............10
15.Ασκληπιός .................6
16.Ένωση Δ/Μ ...............3
17.Μεγαλοχώρι ...............1
18.Ελευθεροχώρι ............0

επικοινωνιστε μαζι μας