Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Λεζάντες σε αλλοτινές εικόνες του χωριού



Ο νεαρός Βαλτινιώτης μισοκαθισμένος επάνω στο ποδήλατό του καμαρώνει για το απόκτημά του. Πρόκειται για το πρώτο ποδήλατο, τύπου (κουρσάκι), που αγοράστηκε και εμφανίστηκε στο Βαλτινό το 1970.
Τρεις μήνες εργάστηκε ο Στέργιος, στα ποτίσματα των χωραφιών, στη Ζηλευτή Τρικάλων και με τα χρήματα που κέρδισε αγόρασε το κουρσάκι του και γεμάτος ικανοποίηση φωτογραφήθηκε μαζί του.
Ένα τέτοιο ποδήλατο ήταν μεγάλο απόκτημα για την εποχή. Ήταν κατάλληλο για τις μεγάλες αποστάσεις καθότι ο τρόπος κατασκευής και τα υλικά του ήταν τέτοια που ανέπτυσσε μεγάλη ταχύτητα. 


Ο ίδιος νεαρός με φανερή εξελιγμένη και στιλιζαρισμένη εμφάνιση, μετά από μια πενταετία, φωτογραφίζεται πάλι καθισμένος επάνω σε έναν σωρό από ριγμένους τσιμεντόλιθους στον δημόσιο δρόμο, (δημοσιά). Οι τσιμεντόλιθοι αποτελούσαν τα οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της μάντρας, στην περίφραξη του οικοπέδου Σιμή. Δεξιά διακρίνονται τα πεύκα του δημοτικού σχολείου Βαλτινού και το παλιό και καινούργιο σπίτι του αείμνηστου, Γιάννη Κουφοχρήστου.
Όσο για τα υπόλοιπα στοιχεία του νεαρού…, τα αφήνουμε να τα μαντέψετε…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΤΙΝΟΥ


Καλούνται τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018,  στις 17:00, στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Βαλτινού, όπου θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση με θέματα: Οικονομικός απολογισμός, Διοικητικός απολογισμός και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
το Δ.Σ.

επικοινωνιστε μαζι μας