Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης (21 ΕΩΣ 25 ΑΥΓΟYΣΤΟΥ 2023)

 

Mε την συμμετοχή πολλών ξένων και Τρικαλινών ποιητών και ποιητριών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, στο υπαίθριο θεατράκι του Ληθαίου, στα Τρίκαλα το 11ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης. Μεταξύ των συμμετεχόντων ποιητών ήταν και οι συγχωριανοί μας Ηλίας Κεφάλας και Γεωργία Κολοβελώνη.

Όπως σημειωνόταν στο δελτίο Τύπου: «Η αγάπη είναι το θέμα που επιλέχθηκε για το φετινό φεστιβάλ επειδή είναι η βάση όλων όσων κάνουμε, και η δύναμη που θα πρέπει να κινεί τον κόσμο. Σε μια εποχή γεμάτη καταστροφές, τραγωδίες, πόνο και μοναξιά επιθυμούμε να δώσουμε έμφαση στην δυνατότητα της ποίησης και της πολιτιστικής παραγωγής να αποτελέσουν αναλγητικό παράγοντα, ο οποίος αναδομεί τα σπασμένα κομμάτια των ανθρώπων και της κοινωνίας ταυτόχρονα.
Από την αρχαιότητα ως σήμερα η ποίηση έχει υπάρξει μέσο έκφρασης της αγάπης από την ανθρωπότητα για την ανθρωπότητα. Είναι ένα φαινόμενο βαθιά ανθρώπινο και ριζωμένο στην επιθυμία δημιουργίας και έκφρασης, στην ίδια την ανάγκη να υπάρχουμε, αλλά επιπλέον βαθιά κοινωνικό- είναι μια πρόσκληση να συνδεθούμε, να ενστερνιστούμε, να κατανοήσουμε τον άλλον/η, εφόσον η ποίηση δεν υπάρχει δίχως αυτούς/ες που τη διαβάζουν και την αφουγκράζονται.
Με το φεστιβάλ αυτό επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε να αγαπάμε: να είμαστε ειλικρινείς, παθιασμένοι, να εμπιστευόμαστε, να ελπίζουμε και να πιστεύουμε πως ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό».


Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης είναι ένα διεθνές φεστιβάλ πενθήμερης διάρκειας (Συνδιοργάνωση Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και ΑΜΚΕ ΘΡΑΚΑ) που πραγματοποιείται στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα με την υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και με την υποστήριξη στα Τρίκαλα του Δήμου Τρικκαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, επίσης, γιορτάστηκαν τα 10χρόνια του εκδοτικού οίκου Θράκα.





επικοινωνιστε μαζι μας