Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού από τον Μητροπολίτη Τρίκκης

 

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, το απόγευμα ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της αρχιερατικής περιφέρειας Φήκης, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών με την ευκαιρία ελεύσεως των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου της εορτής του Πάσχα που πλησιάζει. 

Στο κήρυγμα του τόνισε την σπουδαιότητα του μυστηρίου και μίλησε για την αξία της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.


Τα χρυσαφένια στολίδια της Άνοιξης ζωντανεύουν στο Βαλτινό

 

Διανύουμε την περίοδο της άνοιξης, και ολόκληρη η πλάση φορά τα καλά της, με την ανθοφορία των λουλουδιών να στολίζει το τοπίο με πολύχρωμα άνθη, συνθέτοντας εκπληκτικές εικόνες.

Αλιεύσαμε μια τέτοια εικόνα, μια φωτογραφία του συγχωριανού μας Σάκη Αθάνατου, που αφορά ένα ανθισμένο τοπίο στο Βαλτινό, με τον τίτλο «Τα χρυσαφένια στολίδια της Άνοιξης ζωντανεύουν».

Είναι ευκαιρία, τώρα που οι εικόνες των λιβαδιών, των ανθισμένων δέντρων και των λουλουδιών, αλλά και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές, να βρισκόμαστε σε ολάνθιστα μέρη, απολαμβάνοντας στο έπακρο την καλλιτεχνική ομορφιά της φύσης.

Αυτή την εποχή στο χωριό, υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που μπορεί κανείς να καταφύγει και να απολαύσει το μαγικό θέαμα της άνοιξης, από πολλές οπτικές γωνίες.


επικοινωνιστε μαζι μας