Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Απεβίωσε ο συγχωριανός Κωνσταντίνος Ηλ. Καραθανάσης

 

Απεβίωσε την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, ο συγχωριανός Κωνσταντίνος Καραθανάσης του Ηλία σε ηλικία 74 ετών.

Παρακαλούνται οι συγγενείς και φίλοι να προσέλθουν και να συνοδεύσουν την εκφορά του.

 Η ΣΥΖΥΓΟΣ:  Τριανταφυλλιά Καραθανάση

 ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ: Ηλίας Καραθανάσης, Γεώργιος Καραθανάσης και Ξανθή Σίμου

 Η ΠΕΘΕΡΑ: Μαρία Μπουίντα

ΤΑ  ΑΔΕΛΦΙΑ, ΤΑ  ΑΝΗΨΙΑ

 ΟΙ  ΛΟΙΠΟΙ  ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Η σορός θα μεταφερθεί στον  Ιερό  Ναό  Αγίου Αθανασίου Βαλτινού  Τρικάλων, την Πέμπτη  9 – 6 – 2022   και  ώρα 5.30μ.μ.


Χωριάτικες συνταγές – Η κολοκυθόπιτα της γιαγιάς

 

Η αλμυρή κολοκυθόπιτα της γιαγιάς είναι από τις πιο εύκολες πίτες. Δεν έχει φύλλο και έτσι φτιάχνεται στο πι και φι.

Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου και όπως όλες τις πίτες μπορούμε να την απολαύσουμε όλες τις ώρες!

Υλικά:
3 κούπες τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι (προκύπτει από 5-6 μεσαία κολοκύθια, περίπου 800 γραμμάρια όλα μαζί)

2 κούπες αλεύρι (κατά προτίμηση 1 κούπα σταρένιο,1 κούπα για όλες τις χρήσεις)

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μεγαλούτσικο ξερό

4 μεσαία αυγά ή 3 μεγάλα

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι πιπέρι

1 κούπα ξινομυζήθρα ή φέτα

1 κούπα γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Μαϊντανό ψιλοκομμένο (1 κούπα περίπου, όχι πατητή)

1-2 κουταλιές ελαιόλαδο για το πυρέξ και για την επιφάνεια της πίτας.

Εκτέλεση:

Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη της ντομάτας και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι για μια ώρα και το πιέζουμε να βγάλει και όσα υγρά γίνεται ακόμη. Μετράμε τρεις κούπες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πάνω ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα πράσινα. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τα τυριά και σε άλλο τα αλεύρια με το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο σε σκεύος ανάμειξης με το χέρι.

Προσθέτουμε τα πράσινα (κολοκύθια κλπ), τα λευκά (τυριά), και τα λευκοκίτρινα (αλεύρια), ανακατεύοντας κάθε φορά που προσθέτουμε ένα μείγμα. Αδειάζουμε τον πηκτό χυλό σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ ή σε ταψάκι.

Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο χέρι μας και στρώνουμε την επιφάνειά της να ισιώσει. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 60-65 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και ο πάτος της. Τη σερβίρουμε ελαφρά ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή σας όρεξη!


επικοινωνιστε μαζι μας