Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου - Σοφία Σακοράφα

 

Από τις 20 Απριλίου 2024 και εφ εξής, το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων θα ονομάζεται «Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα», μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, που ελήφθη στις 13 Ιουλίου 2023, επί Δημαρχίας Νίκου Σακκά και την τελετή των αποκαλυπτηρίων που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την κεντρική είσοδο του Σταδίου.

«Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδείγματα για όλες τις μελλοντικές γενιές». Με τη φράση αυτή ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς, κάλεσε τους δύο τρικαλινούς πρωταθλητές με τα ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ να αποκαλύψουν μαζί την πινακίδα με τα ονόματά τους στην πρόσοψη του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων, ενός Σταδίου, που έχει φιλοξενήσει πλήθος διοργανώσεων, σε πολλά αγωνίσματα: στίβος (πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα, Τσικλητήρεια), ποδόσφαιρο (αγώνες όλων των κατηγοριών και διοργανώσεων), μπάσκετ (στο παλιό τσιμεντένιο δάπεδο), ενώ διαθέτει και χώρους προπόνησης.


Ο Χρήστος Παπανικολάου είναι ο τρικαλινός που στις 24 Οκτωβρίου 1970 στο Στάδιο (τότε) Γεώργιος Καραϊσκάκης έκανε το πρώτο στον στίβο παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα αθλητή, στο άλμα επί κοντώ, με 5 μέτρα και 49 εκατοστά.


Η δε Σοφία Σακοράφα, στις 26 Σεπτεμβρίου 1982 στο διεθνές μίτινγκ «Βενιζέλεια» στα Χανιά, πέτυχε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ από Ελληνίδα αθλήτρια στον ακοντισμό, με 74,20 μέτρα.


επικοινωνιστε μαζι μας