Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Παναγία του Βαλτινού»

 

Ένα βιβλίο έρευνας και καταγραφής των ιστορικών, ηθογραφικών και τοπιογραφικών στοιχείων του σπάνιου για την περιοχή, δάσους με το ξωκλήσι της Παναγίας Βαλτινού, που εκδόθηκε από τις Γραφικές Τέχνες «Δημήτρη Τσιγάρα», παρουσιάζεται και διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Στις 192 σελίδες του περιλαμβάνονται μελέτες, κείμενα, εικόνες και τεκμήρια, τα οποία ως ένα ενιαίο σύνολο, σκιαγραφούν και δίνουν το καθένα με τον δικό του τρόπο, την συνολική ανάγλυφη εικόνα, το αποτύπωμα και την φυσιογνωμία της Παναγίας του Βαλτινού.

Πολλοί άνθρωποι εναπόθεσαν τις ελπίδες επάνω της, άλλοι εμπνεύστηκαν και εκφράστηκαν δημιουργικά με έργα τέχνης, και άλλοι απλά εισέπραξαν την ομορφιά και το μεγαλείο του τοπίου της.

Αυτή η αρμονία ανθρώπου και τοπίου της φύσης, αυτή η σύμπνοια ανάμεσά τους, συνιστά τη θελκτική φυσιογνωμία του, αλλά και τη βασική προϋπόθεση για τη διεκδίκηση της ξεχωριστής φυσικής καλλονής του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το δάσος της Παναγίας με το (ΦΕΚ  164/Δ΄/ 11-03-2020), χαρακτηρίστηκε Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης.

Για να περιηγηθείτε και να διαβάσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.


επικοινωνιστε μαζι μας