Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Η τιμητική επιβράβευση των μαθητών εθελοντών του δικτύου εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων



Είναι από ’κείνες τις στιγμές που η περηφάνια είναι μικρό αίσθημα. Κι αυτό, γιατί η δράση των μαθητών μετατρέπεται σε προσφορά για την κοινωνία, όχι για να εφαρμοστεί ένας νόμος, που ούτως ή άλλως θα επιτευχθεί με την συνδρομή φορέων, όπως είναι: η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Δυνάμεις Ασφαλείας και Δημόσιας Υγείας, αλλά γιατί συνειδητά οι συγκεκριμένοι μαθητές επέλεξαν την δύσκολη πορεία του Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Ενσυναίσθησης.



Οι Μαθητές Εθελοντές, Μέλη του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, χωρίς περιστροφές ή δεύτερη σκέψη επέλεξαν να σταθούν στο πλευρό του Δικτύου και να ενημερώσουν, να πληροφορήσουν τους συμπολίτες τους για τα δεινά του καπνίσματος και τα ευεργετικά οφέλη να είναι κανείς ελεύθερος από τα δεσμά του Καρκίνου. Οι Μαθητές αυτοί είναι η αφρόκρεμα στα σχολεία του Δήμου, πώς δεν θα μπορούσε άλλωστε; Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και συνεχίζουν τον δρόμο των ενηλίκων Εθελοντών, που προσφέρουν απλόχερα τη συμμετοχή τους σε κάθε κοινωνική δράση κάνοντας την ζωή μας, πιο ανθρώπινη, πιο υποφερτή, πιο όμορφη.


Οι Μαθητές Εθελοντές επέλεξαν ελεύθερα και αυθόρμητα να ενταχθούν στη μέθεξη, που προσφέρει η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και η ένταξη στα κοινά προβλήματα, με μοναδική αμοιβή το Ευχαριστώ των συμπολιτών τους. Στην Αντικαπνιστική Δράση του Δήμου Τρικκαίων, που το Δίκτυο Εθελοντών μαζί με τους άλλους Φορείς σήκωσε στις πλάτες του, όσον αφορά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών, οι μαθητές με όμορφο, διασκεδαστικό και ανθρώπινο τρόπο ενημέρωσαν τόσο τους συμπολίτες τους όσο και τους επισκέπτες που κατακλύζουν την πόλη μας. Για την δράση και την προσφορά του στην Αντικαπνιστική Εκστρατεία το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων τιμήθηκε από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, μαζί του και τα μέλη μαθητές.
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πηγή: megaloxori.blogspot.com

επικοινωνιστε μαζι μας