Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα του χθες και του σήμερα.



Οι παλαιότεροι, οι οποίοι γνώρισαν σε μικρή ηλικία είτε τον πόλεμο με όλα τα δεινά του, είτε τη μεταπολεμική γεμάτη στερήσεις ζωή, παρατηρούν τη σημερινή κατάσταση με θλίψη. Αναλογίζονται ότι η Ελλάδα τη δεκαετία του 1950 πορευόταν πληγωμένη να θεραπεύσει τις πληγές της και οι περισσότεροι Έλληνες, μαθημένοι στις κακουχίες και τις στερήσεις, πάλευαν ημέρα και νύχτα για να τα φέρουν βόλτα.
Λόγω των συνεπειών του σκληρού Εμφυλίου Πολέμου αλλά και της φτώχειας αρκετοί άφησαν την επαρχία και κατέφυγαν στις μεγάλες πόλεις προσφέροντας φτηνά εργατικά χέρια και συμβάλλοντας έτσι στην ανοικοδόμηση της καθημαγμένης χώρας. Άλλοι πάλι πήραν τους δρόμους της ξενιτιάς, όπου εργαζόμενοι σκληρά έστειλαν σημαντικά εμβάσματα στην Πατρίδα.


Οι πολλοί έμειναν στα χωριά τους, όπου δουλεύοντας τη λίγη γη τους από τα άγρια χαράματα έως τη δύση του ηλίου, κατάφεραν να επιζήσουν οι ίδιοι, να δημιουργήσουν οικογένειες και να σπουδάσουν όσα από τα παιδιά τους “έπαιρναν τα γράμματα”. Μεγάλη υπόθεση για τους αγρότες και τους εργάτες τότε να σπουδάσουν ένα ή περισσότερα από τα παιδιά τους ώστε να γίνουν “καλύτεροι άνθρωποι” και οι ίδιοι να καμαρώνουν και να λένε «έβγαλα το παιδί μου επιστήμονα».

Οι αθλητές του Τae kwon do



Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις απόκτησης ζωνών για όσους μαθητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκμάθηση της αντίστοιχης διδακτέας ύλης, του αθλήματος Τae kwon do, στο γυμναστήριο του Κωνσταντίνου Χατζή.
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, στα Τρίκαλα.


Οι μικροί αθλητές, μεταξύ των οποίων, αρκετοί ήταν και από το Βαλτινό, εντυπωσίασαν με την άψογη τεχνική τους και χειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους από τους παρευρισκόμενους.


Στο τέλος της εξέτασης ακολούθησε επίδειξη από τους μαθητές και ο εξεταστής κ. Κωνσταντίνος Χατζής συγχάρηκε τους αθλητές καθώς και τους προπονητές για την δουλειά που γίνεται στο γυμναστήριο.


Οι αθλητές που προάγονται και έλαβαν ζώνες, από το Βαλτινό είναι:
Νίκος Κολοβελώνης, Νίκος Γιαννούλας, Κωνσταντίνος Σακκάς, Κωνσταντίνος Τσιγάρας, Καραθάνου Δημήτριος και Καραθάνου Δήμητρα.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ...

επικοινωνιστε μαζι μας