Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ερώτημα - Αναφορά προς την Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορου του Καταναλωτή.

 

Με την πλημμύρα που έπληξε την Θεσσαλία πρόσφατα υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπή ρεύματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τα καταστήματα, και οι διάφοροι άλλοι κλάδοι εργαζομένων διέκοψαν τις εργασία τους και υπέστησαν διάφορες βλάβες, με υπαιτιότητα του δικτύου της ΔΕΗ.

Ερώτημα:

Δεν εγείρεται δικαίωμα αποζημίωσης από τους καταναλωτές προς την ΔΕΗ για τις ζημίες που υπέστησαν από την διακοπή ρεύματος;  (Διακοπή εργασιών, αλλοίωση ευπαθών προϊόντων, ακύρωση συμφωνιών εργασίας με πελάτες, απώλεια εσόδων κλπ.)

H ερώτηση απευθύνεται προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την Ανεξάρτητη Αρχή "Συνήγορου του Καταναλωτή", στην οποία υποβλήθηκε η σχετική αναφορά από τον Δημήτρη Τσιγάρα.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή είναι μια Ανεξάρτητη Αρχή που συστήθηκε με τον ν.3297/2004 και εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Λειτουργεί ως εξωδικαστικό όργανο συναινετικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών, αλλά και ως συμβουλευτικός θεσμός της πολιτείας για τη θεραπεία προβλημάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.

Οψόμεθα.


επικοινωνιστε μαζι μας