Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Λεωνίδας Καβάκος: Τα μουσικά αριστουργήματα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους



Συνέντευξη του κορυφαίου βιολονίστα και αρχιμουσικού στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων εν όψει της συναυλίας «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά» με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στα Τρίκαλα 
Ο τιμημένος με τις σπουδαιότερες διακρίσεις του κόσμου, βιολονίστας και αρχιμουσικός, μίλησε στον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου, Θανάση Μιχαλάκη, λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη και εξαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος».
Η συναυλία με τη μέγιστης ακτινοβολίας και προσφοράς Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι τμήμα του προγράμματος «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά» και τα έσοδά της θα διατεθούν στο Κ.Δ.ΑΠ. ΜΕ.Α (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρίες) “Ήφαιστος” και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων.

Η συνέντευξη στον Θανάση Μιχαλάκη

Ποιος ο στόχος του προγράμματος «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά», που πλέον έχει φτάσει στον τρίτο χρόνο; Είστε ικανοποιημένος από τους καρπούς του;
Ο στόχος του προγράμματος πιστεύω ότι ορίζεται ξεκάθαρα από τον τίτλο: με τη μουσική, μέσω της μουσικής, προσφέροντας μουσική, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν συγκεκριμένες ανάγκες. Ταυτοχρόνως, πηγαίνοντας στην επαρχία, προσπαθούμε να φέρουμε τη μουσική, τις συναυλίες και τα μεγάλα αριστουργήματα της μουσικής ιστορίας κοντά στον κόσμο, ο οποίος ζει στις μικρότερες πόλεις και δεν έχει δυστυχώς άμεση πρόσβαση σε αυτά.

επικοινωνιστε μαζι μας