Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Ορκίσθηκε η συγχωριανή μας μόνιμη Λοχίας Ζωή Στ. Ζαμπακά

 

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 η τελετή Ορκομωσίας των 192 Μονίμων Λοχιών Τάξης 2022 «Ταγματάρχης  Δημήτριος Κωστάκης», στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα. 

Μεταξύ των ορκισθέντων ήταν και η συγχωριανή μας νέα μόνιμη Λοχίας, Ζωή Ζαμπακά του Στυλιανού και της Ευδοκίας.

Η λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ κ. Λαλούση και των πολιτικών και τοπικών αρχών. 

Οι γονείς, οι συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, καμάρωσαν τους αποφοιτήσαντες σ’ αυτή την ωραία στιγμή της ζωή τους και ευχήθηκαν υγεία και καλή σταδιοδρομία στην νέα τους ζωή…






Η εφημερίδα μας εύχεται στην Λοχία Ζωή Ζαμπακά, Συγχαρητήρια και λαμπρή σταδιοδρομία!

Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού. (Μέρος 8ον)

 Αφιέρωμα σε ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Α.Ο. Βαλτινού.

Στη συνέχεια του αφιερώματος «Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού» παρουσιάζονται παρακάτω μια σειρά από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το Βαλτινό και έπαιξαν ποδόσφαιρο με τη φανέλα της ομάδας.

Αναστάσιος Γ. Κουφοχρήστος

Αμυντικός παίκτης, με εμπειρία και γνώση του ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο πρώτα σε ομάδα των Αθηνών και στη συνέχεια ήρθε στο Βαλτινό. Ψηλός με πολλά σωματικά χαρίσματα, έδινε την αίσθηση του βράχου της αμυντικής γραμμής. Εξαιρετικός στις κεφαλιές τις οποίες κέρδιζε με άνεση και αποσοβούσε έτσι τον κίνδυνο των επιθέσεων της αντίπαλης ομάδας. Η ηρεμία που ενέπνεε, το ήθος του, η εμπειρία και οι ηγετικές του ικανότητες που διέθετε, τον έκαναν πολλές φορές να φοράει το περιβραχιόνιο και να είναι ο αρχηγός της ομάδας.

Γεώργιος Δ. Καραθανάσης

Σκληροτράχηλος αμυντικός με ιδιαίτερη ικανότητα στο τάκλιν. Αμυντικός προικισμένος με μεγάλη ταχύτητα και αντοχή, έπαιζε πότε ως κεντρώος αμυντικός και πότε στα άκρα. Στο δυνατό παιχνίδι έπρεπε να αποδείξει την αξία του έναντι των αντιπάλων του και τα έδινε όλα. Εξοικειωμένος καθώς ήταν στο λασπώδες γήπεδο, με πλούσια σημαντικά προσόντα, εμπειρία και έντονο αμυντικό πνεύμα έφερνε τα πάνω κάτω στην άμυνα και απέτρεπε τις ενέργειες και τους στόχους των επιθετικών της αντίπαλης ομάδας.

Βασίλης Β. Σταμούλης

Οι σπάνιες ιδιότητές του τον καθιστούσαν ικανό αρχηγό και πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του. Μπορούσε εύκολα να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο όταν αφηνόταν ελεύθερος. Απρόβλεπτος και αναμφισβήτητα πολλές φορές αινιγματικός. Δημιουργούσε τις φάσεις και σκόραρε από οποιαδήποτε θέση. Την ποδοσφαιρική περίοδο 1978-1979 βγήκε πρώτος σκόρερ με 18 γκολ.

Χρήστος Α. Σχολής

Ποδοσφαιριστής με εξαιρετικά χαρίσματα. Χαμηλό κέντρο βάρος, αλλά με εκπληκτικό ξεπέταγμα. Χρησιμοποιούσε και τα δύο πόδια και διέθετε μοναδική ισορροπία που του επέτρεπε να αλλάζει κατεύθυνση αστραπιαία. Είχε την ικανότητα να αναστατώνει τους καλύτερους αμυντικούς. Με γενναιότητα στις αντιξοότητες και εξαιρετική εύστοχη τοποθέτηση μέσα στο γήπεδο. Αξέχαστα θα μείνουν τα ανάποδα ψαλίδια που επιχειρούσε και μάλιστα, πολλές φορές με επιτυχία!

Δημήτρης Α. Τσιγάρας

Ως επιθετικός, στη θέση έξω δεξιά (extreme), δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του γκόλ, με εύστοχες μεταβιβάσεις της μπάλας προς το σέντερ φορ. Κρατούσε την μπάλα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε, αλλά κατάφερνε να πετυχαίνει τα πιο παράξενα γκολ.


επικοινωνιστε μαζι μας