Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού. (Μέρος 5ον)

 Αφιέρωμα σε ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Α.Ο. Βαλτινού.

Στη συνέχεια του αφιερώματος «Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού» παρουσιάζονται παρακάτω μια σειρά από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το Βαλτινό και έπαιξαν ποδόσφαιρο με τη φανέλα της ομάδας.

Θεόδωρος Σταμούλης

Σκληροτράχηλος αμυντικός με ιδιαίτερη ικανότητα να δημιουργεί φάσεις, εκτός από το να τις ανατρέπει. Αμυντικός με πλούσια σημαντικά προσόντα, εμπειρία και οργανωτικότητα. Ήταν μοναδικός στο να κρατάει την μπάλα, να ελέγχει τον ρυθμό, να πασάρει στους επιθετικούς, αλλά και να εξαπολύει φαρμακερά σουτ. Κρατούσε την μπάλα και μοίραζε το παιχνίδι όπως κάθε μεγάλος μέσος και αποτελούσε απειλή στις στημένες μπάλες. Ειδικότητά του, τα εύστοχα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η φαρμακερή κεφαλιά, όταν προωθούνταν στην επίθεση. Όταν φορούσε το περιβραχιόνιο ήταν η ψυχή της ομάδας.

Λάζαρος Κ. Παπακώστας

Έμπειρος με τεχνική κατάρτιση του ποδοσφαίρου και πολλά προσόντα. Αμυντικός και κεντρώος παίκτης που στην καλή του ημέρα μπορούσε να κυριαρχεί στο γήπεδο. Ευέλικτος σκληρός και απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του. Ως αρχηγός είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζονταν ένας καλός ηγέτης πάθος, ηρεμία υπό πίεση και ψυχραιμία. Ενίσχυε τους επιθετικούς και καθοδηγούσε τους αμυντικούς. Όταν εκτελούσε με τα χέρια του πλάγιο άουτ, έστελνε με δύναμη (σέντρας) τη μπάλα στη μικρή περιοχή των αντιπάλων και πολλές φορές η φάση κατέληγε σε γκολ.

Αθανάσιος Η. Κλιάκος

Ήταν ποδοσφαιριστής του κέντρου, που όργωνε κι αλώνιζε από άκρη σε άκρη το γήπεδο, σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Σκληροτράχηλος και μεγάλος τριπλαδόρος…, καθώς ελίσσονταν σαν χέλι έφτανε κοντά στα καρέ της αντίπαλης ομάδας και ξαφνικά σκοράριζε. Για αυτό οι συμπαίκτες του τον αποκαλούσαν «Χιώλα».

Κώστας Β. Σταμούλης

Σταθερό δεκάρι του Α.Ο. Βαλτινού υπήρξε ο Κώστας Σταμούλης (Γκουντζιόλας).  Διέθετε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στοιχεία που θα ζήλευε κάθε επιθετικός. Παίκτης δυνατός με αριστοτεχνικό αριστερό πόδι, με δεξιοτεχνία και ευστοχία στα φάουλ κοντά στην περιοχή και στα κόρνερ. Αποτελεσματικός στο χαμηλό και στο ψηλό παιχνίδι, ενώ μπορούσε να νικήσει κάθε τερματοφύλακα από μακρινή απόσταση. Ήταν ένας από τους παίκτες που προσέλκυαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων.


επικοινωνιστε μαζι μας