Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού. (Μέρος 2ον)

 

Με στόχο τη διέγερση της μνήμης και το ξύπνημα συναισθημάτων, από το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αντλούμε επιλεκτικά, από το βιβλίο «Ιστορία του Αθλητικού Ομίλου Βαλτινού» του Δημήτρη Τσιγάρα, διάφορες αθλητικές σελίδες, που σημάδεψαν τον θεσμό και την εποχή.

Η ίδρυση της ομάδας του Α.Ο. Βαλτινού

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, στο Βαλτινό, εκτός από τους διάφορους αγώνες μεταξύ των γειτονικών χωριών, καθημερινά, τα απογεύματα η Γελαδαριά (σημερινή κεντρική πλατεία), κατακλύζεται από νέους που παίζουν ποδόσφαιρο μέχρι αργά το βράδυ.

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο είναι έκδηλη, καθώς η γοητεία και ο ενθουσιασμός που προκαλεί μεταδίδεται με ταχύτητα και αποκτά ένα γενικευμένο ενδιαφέρον.

Στο Βαλτινό, όπως και στα γειτονικά χωριά, έχει ήδη ωριμάσει η ιδέα, για την ίδρυση αναγνωρισμένης ομάδας ποδοσφαίρου, ώστε το άθλημα να πάρει έναν πιο επίσημο και οργανωμένο χαρακτήρα μέσα από το τοπικό πρωτάθλημα.

Έτσι το Πάσχα του 1976 κάποιοι νέοι του Βαλτινού ανέλαβαν την πρωτοβουλία να αναγνωρίσουν την ομάδα του χωριού. Συγκεντρώσανε τα δέρματα των σφαγμένων αρνιών, που πρόσφεραν οι κάτοικοι, τα πουλήσανε και με τα έσοδα που προέκυψαν καλύψανε τα δικαστικά έξοδα για τη σύσταση του καταστατικού της ομάδας και την αναγνώρισή της.

Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, γραφτήκανε τα απαραίτητα ιδρυτικά μέλη, συστάθηκε το καταστατικό, το οποίο αποτελείται από 9 δακτυλογραφημένες σελίδες και περιέχει 8 (οκτώ) άρθρα που καθορίζουν τους σκοπούς, και τους κανόνες λειτουργίας.

Στη συνέχεια έγιναν οι αρχαιρεσίες, εκλέχθηκε Διοικητικό Συμβούλιο και ολοκληρώθηκε η ίδρυση της ομάδας με την επωνυμία «Αθλητικός Όμιλος Βαλτινού».

Την ίδια χρονιά αναγνωρίζονται και οι ομάδες των γειτονικών χωριών Διποτάμου, Μουριάς, Διαλεκτού, Ασπροβάλτου, Πυργετού και Πύργου. Είναι οι ομάδες που μαζί με το Βαλτινό και τη Φήκη, θα αποτελέσουν τον 3ο όμιλο της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας και θα συμμετάσχουν στο πρώτο επίσημο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Τρικάλων, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1977.


Το καταστατικό του Α.Ο. Βαλτινού

Η έννοια της ευγενούς άμιλλας περικλείεται στις ιδέες, στο πνεύμα και στους στόχους του καταστατικού της ομάδας «Αθλητικού Ομίλου Βαλτινού», που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμόν 612/76 απόφαση του Πρωτοδικείου Τρικάλων στις 25 -10- 1976.

Οι ωραιότεροι άντρες του ελληνικού κινηματογράφου

 

Νίκος Κούρκουλος

Υπήρξαν οι ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Έκαναν ουρές έξω από τον κινηματογράφο οι γυναίκες για να δουν τις ταινίες τους. Έχουν αδιαμφισβήτητα γράψει ιστορία όχι μόνο για το ταλέντο τους στην υποκριτική, αλλά και ως ωραία αρσενικά του ελληνικού κινηματογράφου. Μία σειρά από πορτραίτα ηθοποιών οι οποίοι συμμετείχαν σε ταινίες του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου και οι οποίοι έκαναν το γυναικείο φύλο να παραμιλάει.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Αλέκος Αλεξανδράκης

Ανδρέας Μπάρκουλης

Φαίδων Γεωργίτσης

Κώστας Βουτσάς


επικοινωνιστε μαζι μας