Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Πρωτομαγιά στο δάσος της Παναγίας Βαλτινού

 

Μπορεί η αργία της Πρωτομαγιάς να μετατέθηκε για μετά το Πάσχα, όμως πολλοί ήταν εκείνοι που αξιοποίησαν, έστω και ετεροχρονισμένα, την ευκαιρία και επέλεξαν την φυγή προς την εξοχή και συγκεκριμένα στο δάσος της Παναγίας Βαλτινού, για να προϋπαντήσουν τον Μάη.

Άλλωστε το Δάσος της Παναγίας Βαλτινού, το οποίο έχει ανακηρυχτεί ως Διατηρητέο Μνημείο της φύσης, τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό, για καθημερινές αποδράσεις, τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και για ξένους επισκέπτες.

Από νωρίς το πρωί λοιπόν, την Τρίτη ημέρα του Πάσχα, υπήρξε η προσέλευση του κόσμου στον πλέον ιδανικό χώρο, για αναψυχή, παιχνίδι και απόλαυση της φύσης, όπου στήθηκαν οι …ψησταριές στρώθηκαν τα τραπέζια και μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ευεξίας οι φυσιολάτρες, παρέες παρέες έφαγαν, ήπιαν, χόρεψαν, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική, χάρηκαν την εξοχή και απόλαυσαν τη φύση!

Έτσι λοιπόν και φέτος, η πρωτομαγιά γιορτάστηκε χαρούμενα στο πανέμορφο δάσος της Παναγίας Βαλτινού και μαζί με τις γιορτές του Πάσχα που προηγήθηκαν, ολοκληρώθηκε η ανάπαυλα του Πασχαλινού διαλλείματος, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους του τόπου μας, να αποκτήσουν ευχάριστες βιωματικές εμπειρίες και να καταγράψουν όμορφες εικόνες στη μνήμη τους.

Ας προσθέσουμε λοιπόν και τις φετινές εμπειρίες που συλλέξαμε στο καλαντάρι της ζωής μας, ελπίζοντας έτσι να γεμίσουμε ακόμη περισσότερο ως άνθρωποι.

Καλό μήνα!






επικοινωνιστε μαζι μας