Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Υπόμνημα με προτάσεις έργων και δράσεων για το Βαλτινό

 

Υπόμνημα με διάφορα έργα που πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν στο Βαλτινό, κατέθεσε η ομάδα του Συνδυασμού για την  Δημοτική Κοινότητα, στον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Ηλιάδη.

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ 1-10-2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων συναντήθηκε με τους κατοίκους του Βαλτινού, όπου του έθεσαν μια σειρά από τα σημαντικότερα ζητήματα για το χωριό, την αδιαφορία της νυν δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας, αλλά και την υλοποίηση έργων ανάπτυξης.

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ

«Ο Συνδυασμός Υποψηφίων Συμβούλων για την Δημοτική Κοινότητα Βαλτινού κατέγραψε μια σειρά από προβλήματα, δράσεις και έργα που πρέπει να γίνουν, να αντιμετωπισθούν και να δοθούν λύσεις μέσα από τον θεσμό της Κοινότητας, ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας σε όλους τους τομείς. Από την διαχείριση της καθημερινότητας μέχρι την ανάδειξη και προώθηση για λύση, των διαφόρων προβλημάτων του τόπου μας. Από τη βελτίωση του χώρου και φυσικού περιβάλλοντος, μέχρι τα θέματα της αισθητικής και του πολιτισμού.

Δράσεις:

-Βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, με την φροντίδα στην καθαριότητα και στον ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων. Με την κοπή των χόρτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

-Προτεραιότητα και έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία των κατοίκων, σε υγειονομικά θέματα, όπως, η δημιουργία τμήματος πρώτων βοηθειών, με το ανάλογο ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό.

-Προμήθεια, λειτουργία και πρόσβαση σε απινιδωτή, (άτομα που κινδυνεύουν από ξαφνική ανακοπή καρδιάς, μπορούν να σωθούν αν υπάρχει κοντά τους απινιδωτής).

-Διοργάνωση σεμιναρίων για πρώτες βοήθειες, με την προώθηση και καθιέρωση της προληπτικής ιατρικής, δίνοντας έμφαση σε θέματα υγείας, διατροφής, άσκησης και αθλητισμού.

-Πρωτοβουλία στήριξη και για επανασύσταση και λειτουργία του Μορφωτικού Συλλόγου Βαλτινού με ότι σημαίνει αυτό, για το κοινωφελές έργο που προκύπτει από τη δράση του.

Τεχνικά έργα:

-Κατασκευή νέας γέφυρας στον Παλιοπόταμο ποταμό, επί της οδού Βαλτινού Δενδροχωρίου, (Κατασκευή υπερυψωμένης γέφυρας με τα αντίστοιχα αντιπλημμυρικά έργα στο ανάχωμα). Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται η «Αχίλλειος πτέρνα» για τον κίνδυνο πλημμύρας του χωριού.

-Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση της επαρχιακής οδού Βαλτινού – Δενδροχωρίου, με οδό προς Διαλεχτό, Δάσος Παναγίας και λοιπές τοπικές οδούς, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργικότητα της κυκλοφορίας και της οδικής ασφάλειας στο σημείο αυτό. Το έργο είχε αναγγελθεί εδώ και πέντε χρόνια, από το 2018, εν τούτοις, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα, αλλά ούτε υπήρξε και καμία διεκδίκηση από την Κοινοτική Αρχή για την κατασκευή του.

-Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου. Έργο που έχει εξαγγελθεί εδώ και 8 χρόνια και ακόμα δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.

-Δεντροφύτευση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στη θέση «Πλατάνια», στον χώρο που κόπηκαν και απομακρύνθηκαν τα προσβληθέντα  πλατάνια από τον μύκητα «μεταχρωματικού έλκους» το 2022, παραπλεύρως του κοιμητηρίου Βαλτινού. Να γίνει εκρίζωση των υπολειμμάτων ατόμων και φύτευση νέων δέντρων, σύμφωνα με τις υποδείξεις που θα γίνουν από το Δασαρχείο.

-Κατασκευή πεζοδρομίου με πλακόστρωση από το Δημαρχείο μέχρι το Κοιμητήριο για την εξυπηρέτηση και την ασφαλή διαδρομή των κατοίκων του Βαλτινού.

-Συντήρηση και επαναλειτουργία του σιντριβανιού στην πλατεία της εκκλησίας Αγίου Αθανασίου. Η πλατεία διαμορφώθηκε εξωραΐστηκε και αποτέλεσε ένα πραγματικό στολίδι για το χωριό μας το 2002, αλλά έκτοτε αφέθηκε στο έλεος της αδιαφορίας με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί και αισθητικά και λειτουργικά. Το πανέμορφο σιντριβάνι δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί.

-Διάνοιξη και καθαρισμός των αγροτικών καναλιών. Επιτακτική η ανάγκη των αποστραγγιστικών έργων, καθαρισμός και διάνοιξη καναλιών, αγροτική οδοποιία, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές με ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες και στον παραγωγικό γεωκτηνοτροφικό τομέα.

-Μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης του οικισμού Βαλτινού, προστασίας και αντιμετώπισης από φωτιές, καύσωνες και έντονα καιρικά φαινόμενα.

-Αξιοποίηση του Δάσους της Παναγίας με την κατασκευή Αστικού και θεματικού πάρκου.

-Ασφαλτόστρωση του δρόμο που συνδέει το δάσος της Παναγίας με τον επαρχιακό δρόμο Κάτω Ελάτης - Διαλεχτού. (Το έργο θα συμβάλει και θα διευκολύνει στην καλύτερη πρόσβαση προς το δάσος της Παναγίας).

Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως, για οποιαδήποτε άλλη ιδέα, δράση, πρόταση έργου κλπ. που μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση και στην ευημερία των κατοίκων του χωριού μας, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και να δρομολογήσουμε λύσεις, με μια προοπτική ευημερίας που να μας αξίζει!

Ο Συνδυασμός Υποψηφίων Συμβούλων για την Δημοτική Κοινότητα Βαλτινού με τον συνδυασμού «Τρίκαλα τόπος να ζούμε» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Ηλιάδη».

Ο Γιώργος Ηλιάδης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις των κατοίκων και δεσμεύθηκε για την ένταξη των αιτημάτων στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε» και τόνισε πως από μέρους του, δίδεται μεγάλη έμφαση σε έργα που θα προστατεύσουν τα χωριά και σε έργα που θα αναβαθμίσουν ξανά την ποιοτική ζωή στην περιοχή.



επικοινωνιστε μαζι μας