Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Γιάννης Βαγγελός, το πορτρέτο ενός Ανθυπολοχαγού

 


Η ελληνική κοινωνία, μέσω της οικογένειας, έχει τοποθετήσει ψηλά στο βάθρο της κοινωνικής καταξίωσης την εκπαίδευση και τη μόρφωση των παιδιών της.

Το σχολείο οφείλει να μεταφέρει αρχές και ηθικές αξίες που είναι οι κοινωνικά κυρίαρχες και διαμορφώνουν έτσι τον χαρακτήρα των νέων γενεών, ώστε να ενταχθούν στο κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας.

Η λαχτάρα και επιθυμία κάθε νέου είναι φυσικά η επαγγελματική αποκατάσταση στον τομέα που ονειρεύεται. Το γεγονός ότι δεν αρκεί απλά να βρεις ένα  επάγγελμα που σου εξασφαλίζει τα προς το ζειν, αλλά και να ακολουθήσεις μια εργασία που σου προσφέρει ηθική ικανοποίηση και κοινωνική καταξίωση, κάνει την αναζήτηση αυτή ακόμα πιο δύσκολη.

Βέβαια, ο κάθε νέος οφείλει να ασχοληθεί με αυτό που τον συμπληρώνει πνευματικά και όχι με αυτό που θα του επιφέρει μόνο πλούτο.

Ο στόχος επιτυγχάνεται με μεγάλη προσπάθεια και τα όνειρα καταξιώνονται μετά από πολύμοχθους αγώνες και θυσίες.

Μια τέτοια περίπτωση, αποτίμησης και άξιας μνείας, ανθρώπου που πέτυχε και δημιούργησε τον δικό του σταθμό στην κοινωνική και επαγγελματική του πορεία είναι του συγχωριανού μας Αξιωματικού Γιάννη Βαγγελού. 

Ο Ανθυπολοχαγός Γιάννης Βαγγελός του Αντωνίου και της Άννας γεννήθηκε το1999 στα Τρίκαλα. Τελείωσε την μαθητική του εκπαίδευση και στη συνέχεια πέτυχε με υψηλή βαθμολογία στις εισιτήριες πανελλήνιες εξετάσεις στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.).  

Η φοίτησή του στη σχολή διήρκησε τέσσερα χρόνια και έλαβε Στρατιωτική εκπαίδευση, τόσο θεωρητική όσο και πρακτική. Η Στρατιωτική εκπαίδευση ξεκίνησε από το πρώτο έτος, οπότε ο Εύελπις έλαβε Βασική Στρατιωτική Εκπαίδευση και εκπαιδεύτηκε στην ατομική τακτική. Συνέχισε στα επόμενα χρόνια και έγινε άριστος γνώστης στη διοίκηση ομάδος και διμοιρίας και έμαθε τα στοιχεία οργάνωσης και λειτουργίας του Λόχου Πεζικού.


Ο εύελπις Γιάννης Βαγγελός, αποφοίτησε από τη σχολή, το έτος 2022, έδωσε τον νόμιμο όρκο και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός. Στη συνέχεια φοίτησε στην οικεία Σχολή Εφαρμογής Σώματος (Τεχνικό), που είχε κατανεμηθεί.

Ως Αξιωματικός έχει φοιτήσει σε διάφορες στρατιωτικές σχολές του εσωτερικού και εξωτερικού και εκπαιδεύθηκε στα σύγχρονα όπλα, μέσα και συστήματα.

Παράλληλα έχει την δυνατότητα να διευρύνει, εάν θέλει, ακόμη περισσότερο τον κύκλο των γνώσεων του, σπουδάζοντας σε άλλα προπτυχιακά αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Μπροστά του ανοίγεται ένας ευρύτατος ορίζοντας προοπτικών και μπορεί να εξελιχθεί προοδευτικά, με κριτήριο την ικανότητα του, μέχρι τους ανώτατους βαθμούς της Στρατιωτικής Ιεραρχίας.


Και βέβαια, η οικογένειά του, δίπλα του, περήφανοι και περιχαρείς καμαρώνουν για την προσωπική, επαγγελματική του εξέλιξη και πορεία!

επικοινωνιστε μαζι μας