Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Δυο νέοι χώροι πολιτισμού δημιουργούνται στα Τρίκαλα

 

Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάδειξη και δημιουργία των δύο νέων χώρων πολιτισμού στα Τρίκαλα. Στις παλιές αποθήκες έναντι ΟΣΕ, ο Δήμος Τρικκαίων αναδιατάσσει τους χώρους πολιτισμού και δίνει ώθηση και έμφαση στη μουσική και τη ζωγραφική. Πρόκειται για το έργο «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού». Δηλαδή, τη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού, που σε δύο κτήρια θα περιλαμβάνει τα εξής:
Κτήριο Α

Θα πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις. α) Δημιουργείται μια θεματική μουσική βιβλιοθήκη, β) ένας χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, γ) ένα διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Κτήριο Β
Δημιουργείται ένας χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης και πολλών δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

Αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες οικοδομικού και ηλεκτρομηχανολογικού χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν οι χώροι βάσει της μελέτης.

Ο προϋπολογισμός ανερχόταν σε 3.000.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με την αξιοποίηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού προγράμματος: ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους, μέσω του ΠΔΕ – ΣΑΕ 1551 στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020»). Το έργο ανέλαβε η εταιρεία ΤΡΙΚΑΤ ΑΒΕΤΕ.


Από το γραφείο Τύπου

επικοινωνιστε μαζι μας