Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Τα γενεαλογικά δέντρα των κατοίκων της Φιλύρας Τρικάλων.

 

Ο Σύλλογος Φιλυριωτών Τρικάλων, με έδρα την Αττική, και η Τοπική Κοινότητα Φιλύρας πραγματοποίησαν πολιτιστική εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης 17 Αυγούστου 2023. Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φιλύρας, παρουσία 350 περίπου συγχωριανών και φίλων, έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου ΦΙΛΥΡΙΩΤΩΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στην ιστορία του χωριού και σε όλα τα γενεαλογικά δέντρα των κατοίκων της Φιλύρας, από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα. Το βιβλίο συνέγραψαν ο Γραμματέας του Συλλόγου Αθανάσιος Μπρέντας, και η Μαρία Σπύρου – Θέου.

Αρχικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποστόλης Μπρέντας έκανε μια μικρή ενημέρωση για τον Σύλλογος Φιλυριωτών Τρικάλων και ανακήρυξε επίτιμα μέλη του Συλλόγου τον διδάσκαλο Αθανάσιο Δημ. Πλαστήρα και τον Κωνσταντίνο Λεων. Παπαχαρίση. Και οι δύο ήταν ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου το 1978 και διακρίθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Κύριοι ομιλητές ήταν η συγχωριανή μας εκπαιδευτικός Φωτεινή Βησ. Παπαχαρίση, και οι φιλόλογοι – συγγραφείς Δημήτριος Παπαβασιλείου και Ηλίας Γιαννακόπουλος. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν από τους συγγραφείς του βιβλίου που αναφέρθηκαν στην πορεία συγγραφής του πονήματος και στο ιστορικό δημιουργίας του νέου άλσους Φιλύρας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ωριαία μουσική παράσταση με τον συγγραφέα Θανάση Μπρέντα, την συγχωριανή μας Θεοδώρα Παυλάκου και τον Γιώργο Γράβαλο.

Η παρουσίαση του βιβλίου ήταν κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη Φιλύρα και η εκδήλωση κρίθηκε από όλους απόλυτα επιτυχημένη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλυριωτών Τρικάλων και η Πρόεδρος Φιλύρας Ευαγγελία Βαμπούλα – Γουρνάρη ευχαριστούν όλους όσους προσήλθαν και τίμησαν με την παρουσία τους την βιβλιοπαρουσίαση, τους χορηγούς, όλους όσους εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και όλους όσους ενίσχυσαν οικονομικά τον Σύλλογο.



επικοινωνιστε μαζι μας